OSTATNÍ
Dalibor Charvát 

Nejlépe umí čepovat pivo Dalibor z Karviné

Nejprve písemný test, který prověřil znalosti o pivu a potom hlavně praktická zkouška za výčepem. Tedy jedno pivo načepované na hladinku a druhé „na dva razy“. To vše pod dohledem přísné poroty a diváků. To byl úkol pro 18 výčepních, kteří se probojovali do finále o nejlepšího výčepního piva Radegast pro letošní rok.

První místo a titul nejlepšího výčpeního na severní Moravě patří Daliboru Charvátovi z Karviné, který je zaměstnaný v restauraci v Brně. Takový úspěch nečekal. A přesto, že vyhrál, našel na svém výkonu nedostatky: „Říká se, že dobrá hospodyně není nikdy spokojená a platí to asi i pro výčepní. Bylo tam pár drobností, které bych vylepšil," usmál se Dalibor. 

„Do hospod všech finalistů bych se nebál zajít na pivo. Snem všech pivovarských je, aby to platilo pro všechny hospody. Aby chlapi dostali všude na stůl pivo v čistém půllitru, nádherně načepované. A to je hlavním smyslem této soutěže. Povzbudit hospodské, aby se péči o pivo věnovali a také štamgasty, aby si o pořádně načepované pivo řekli,” řekl Ivo Kaňák, ředitel pivovaru Radegast, který byl členem poroty. 

V konkurenci velkých pivnic z celé České republiky se neztratila malá hospůdka v Areálu dobré pohody v Žimrovicích. A to díky výkonu Adama Odnohy, který se umístil na třetím místě: „Čepování na dvakrát se mi povedlo výborně, při hladince mi to pivo trošku uteklo.“ Ze třetího místa měl ale Adam Odnoha velkou radost: „Překvapení a super zážitek.“

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE OSTATNÍ