OSTATNÍ

Pozor, to už je agrese!

Slovo hádka samo o sobě nemusí vždycky vyvolat jenom mrazení v zádech nebo nevolnost. Konec konců kdo se v životě nepohádal, že? Přesto jsou mezi námi lidé, kteří při zvuku tohoto slova doslova trnou hrůzou.

V partnerství se totiž mohou objevit i velmi těžké chvíle a každý z nás je jinak schopný zachovávat chladnou hlavu při jejich řešení. Občas se tak i domácí hádka může stát dramatem. A aby k těmto vyhroceným situacím docházelo co nejméně, je potřeba, aby někdo ve správnou chvíli použil onu větu: „Pozor, to už je agrese!!!“ Toto zvolání je ale hlavně varováním, za kterým má následovat nabídka pomoci v podobě Rodinné poradny v Ostravě Mariánských horách. Tato poradna je jedním ze zařízení Centra sociálních služeb Ostrava a zaměstnává pracovníky, kteří se specializují na práci s agresí v partnerských vztazích a rodině.

V rámci projektu „Agrese v rodině a ve vztazích“, jež je realizován s finanční podporou statutárního města Ostravy, pomáhají osobám či rodinám, převážně z Ostravy a okolí, ve věku od 18 – 64 let, jež se s podobnými situacemi setkávají. Ať už se jedná o první známky agrese nebo o vyhrocené konflikty. Pokud je to možné, spolupráce probíhá s celou rodinou či párem, avšak v případě vážného ohrožení, pracujeme s účastníky sezení také individuálně.

Poradna je aktivní také ve spolupráci s ostravským Bílým kruhem bezpečí, Probační a mediační službou ČR a dalšími organizacemi poskytující pomoc a podporu obětem tohoto agresivního chování, jehož jedním z nejnebezpečnějších projevů je tzv. domácí násilí.  

Neváhejte se na ně obrátit i v případě, že si se svou situací sami nejste jistí. Když nic jiného, můžete si o tom promluvit s některým z odborníků a odnést si třeba jen drobná doporučení pro svá další životní rozhodnutí!

Rodinnou poradnu naleznete:

Kde: Jahnova 12, Ostrava – Mariánské Hory

Kdy: po,st,čt: 7:30 – 17:00 hod, út: 7:30 – 15:30 hod, pá: 7:30 – 14:00 hod.

Tel.: 599 455 120, 605 292 252

Email: poradnaostrava@css-ostrava.cz

Web: www.css-ostrava.cz

Facebook: https://www.facebook.com/Rodinnaporadnacss/

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE OSTATNÍ