ROZHOVORY

Bohaté snídaně a víkendová „menička“ v OKI Coffee!

OKI Coffee je podnik s pětiletou tradicí v krásném prostředí Ostravy-Třebovic. Letos v srpnu také modernizovali svůj koncept a zákazníkům se představují v novém. Nejen, že se u nich dobře najíte, ale také si můžete objednat vinný sklípek nebo si po náročné večeři ustlat v apartmánu. Zpovídali jsme provozního restaurace, pana Jana Václavíka.

Fungujete už pět let. Proč jste se najednou rozhodli pozměnit koncept?

Kdysi u nás bylo vždy narváno. Stály se tady fronty na stoly, bylo tady skvělé jídlo i pití. Pak ale podnik přišel o záiazníky, protože odešli všichni naši kuchaři. Restauraci se ale podařilo vschopit, má dva nové kuchaře, dokonce se sem vrátily i servírky, které tehdy odešly. Lidé se akorát musí dozvědět, že se tady opět skvěle vaří, že jsou tady milé servírky a dobře se tady sedí. Osobně hlídám kvalitu kuchyně. Sám se starám o to, aby byli naší zákazníci vždy spokojení.

Co by měli vaši zákazníci určitě vyzkoušet?

Naší specialitou jsou burgery a tortily. Dá se říct, že padesát procent všech objednávek tvoří právě tyto jídla.

Je docela nezvyklé, že máte jako restaurace k dispozici pro zákazníky také vinný sklípek...

Ano, ve spodních prostorách máme krásný vínný sklep. Téměř nikdo o něm zatím neví! Mým cílem je zaplnit ho, dělat tam firemní akce, ochutnávky, ... Třeba měsíc zpátky jsme tady měli dvě rozlučky se svobodou. Holky byly úplně nadšené, u vína vydržely sedět do pěti do rána. A odebíráme jen kvalitní vína, portugalská i česká.

Vaříte také pro vegetariány?

Určitě. Velmi rád pracuji s řeckým sýrem haloumi. Jedná se o nerozpustný sýr, který se dá připravovat na nesčetně způsobů. Můžete ho fritovat, smažit, dát do salátů, do tortilly, do burgeru, ...

Jak jste spokojení s lokalitou Ostravy-Třebovic?

Velké mínus této lokality je nedostatek parkovacích míst. Ale ze začátku fungování podniku bylo těch míst stejně, a u nás bylo narváno. Takže to považuji za určitou výmluvu, proč sem lidé nemůžou dojet. (smích) Jede sem autobus, který jezdí přes celou Ostravu a z tramvajové zastávky sem dojdete za pět minut. Když budou chtít lidé zkusit něco nového, tak si tu cestu vždycky najdou.

Svá „menička“ nabízíte i o víkendu. Proč jste se rozhodli k tomuto kroku?

Je to z důvodu místní historie. O víkendech tady bylo vždycky narváno a většina lidí chodila na polední menu. Chodí k nám hodně rodiny s dětmi, už se nám dokonce i stalo, že k nám přišla na oběd spontánně velká rodina o deseti lidech.

OKI Coffee najdete v krásné lokalitě Ostravy Třebovic. Nejen, že se u nich dobře, a hlavně kvalitně, najíte, ale také na vás čeká unikátní atmosféra. Interiér restaurace je dílem Mirka Šindlera, který se angažoval v interiérech dalších ostravských podniků, jako je Rusty Bell Pub, Café Boulevard nebo El Amigo Muerte. Majitel restaurace Petr Hoffmann spolu s provozním Janem Václavíkem dávají do podniku veškeré znalosti, které mají. Proto se můžete těšit na unikátní gastronomický zážitek.

 Leču tady šmakuje! A bude určitě šmakovat i vám.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ROZHOVORY