Z OSTRAVY

Moravskoslezské cesty budou bezpečnější!

Moravskoslezští silničáři začali do svodidel na nebezpečných úsecích silnic nižších tříd dávat reflexní pásky. Stejným způsobem budou označovat i stromy v bezprostřední blízkosti vozovek. Opatření má zvýšit bezpečnost a přispět ke snížení počtu dopravních nehod. Řidičům by reflexní pásky měly za nepříznivého počasí či v noci usnadnit orientaci na silnicích.

"Na silnicích prvních tříd a dálnicích jsou reflexní pruhy už zcela běžnou záležitostí. Rozhodli jsme se, že chceme také přispět ke snížení nehodovosti a případných zranění na silnicích nižších tříd, kde jsou mnohdy silnice úzké s množstvím nepřehledných zatáček a hojným stromořadím," podotkl technicko-provozní náměstek Správy silnic Moravskoslezského kraje Milan Novák.

Moravskoslezský kraj vlastní 2733 kilometrů silnic druhé a třetí třídy. Například na Karvinsku reflexní pásky upozorňují na aleje vzrostlých stromů v obci Petrovice u Karviné. Na Opavsku byly rozmístěny třeba v nebezpečných zatáčkách mezi Hradcem nad Moravicí a obcí Melč, kde jsou často dopravní nehody. Nepřehledné a prudké zatáčky se označují také na Bruntálsku, kde s výběrem rizikových lokalit pomáhala policie.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY