POLITIKA

Ostravský náměstek Štěpánek rezignoval. Školství a sport převzal stranický kolega.

Atletická hala, Evropské město sportu nebo in-line dráha. To jsou jsou jen některé z úspěšných projektů, které má za sebou Martin Štěpánek. Oblast školství a sportu vedl dohromady víc než pět let, než ho zlomila kauza alkoholu za volantem. „Nechtěl jsem zatěžovat koalici svým případem,“ řekl po zastupitelstvu dnes už bývalý náměstek. Na jeho místo nastoupil jeho stranický kolega podnikatel Vladimír Cigánek.

Vladimír Cigánek přichází na radnici ze soukromého sektoru. „Byl jsem jednatelem v rodinné firmě v oblasti nemovitostí. Předtím jsem byl generálním ředitelem Lázní Darkov.“ Současně je ale dvaašedesátiletý Cigánek třetí volební období zastupitelem v městské části Slezská Ostrava, kde zastával i funkci místostarosty. Nyní si bývalý a současný náměstci předávají agendu. „Předávám mu složky, procházíme zápisy z porad, ukazuji mu, které věci jsou rozjeté a je potřeba je dotáhnout do konce. Chceme společně ještě sjet na obchodní společnosti, aby se seznámil s řediteli a připravil se na nejbližší realizace, což je třeba projekt dráhy Na Cementárně, což je poměrně velká investiční akce se společností Sareza,“ vysvětluje Martin Štěpánek. „Věřím, že se s tím rychle seznámím a do měsíce se zorientuji.“ dodává Vladimír Cigánek a říká, že nové vize zatím nemá. „V současnosti chci hlavně navázat na projekty, které tady jsou připravené nebo se už realizují.“

Martin Štěpánek musel odejít z resortu školství a sportu rok před oficiálním skončením své fuknce

Výměna náměstků byla nutná. Poté, co vyšlo najevo, že Štěpánek v lednu řídil pod vlivem alkoholu, ho vyzval k rezignaci primátor Tomáš Macura a následně začal sílit i tlak dalších koaličních partnerů z Hnutí Ostravak a KDU-ČSL. „Jsem opravdu rád, že za mnou stála ODSka a mnoho dalších lidí, kteří mi psali povzbuzující smsky a zprávy na sociálních sítích. Nicméně objevily se náznaky, že by moje setrvání v pozici náměstka mohlo ohrozit koalici a to jsem nechtěl riskovat.“ Vladimíra Cigánka podpořilo 31 z 50 přítomných zastupitelů. Martin Štěpánek stál coby náměstek v oblasti školství, sportu za mnoha zajímavými projekty. Jeho jméno je spojeno s novou krytou atletickou halou, se zastřešením stadionu ve Vítkovicích, výstavbou in-line dráhy nebo například rokem plným sportovních akcí spojených se ziskem titulu Evropského města sportu. „Vyřídil jsem si živnostenské oprávnění a budu podnikat v oblasti, která je mi blízká, tedy školství, cizí jazyky,“ uzavírá Štěpánek, který byl zakladatelem jazykové školy Hello a před svým zvolením do funkce náměstka pracoval jako vysokoškolský učitel a vedoucí katedry na ekonomické fakultě Vysoké školy báňské.

Štěpánek při otevírání in-line areálu v ulici Na Cementárně

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE POLITIKA