ROZHOVORY

„Pokud se stane nečekaná událost, úplně mě to nabije!“

Kuba Ohnutek a mikrofon. To je už dlouhá léta nerozdělitelná dvojice, protože kdykoliv se zapne živé vysílání, tenhle mladík původem ze Zlína vás zalije vlnou pozitivní energie. 31letý moderátor odpoledního vysílání Hitrádia Orion, dokáže okomentovat vtipně, s úsměvem a noblesou snad i pohřeb.

Kdy jsi, Kubo, s moderováním začal?
K moderování jsem se poprvé dostal v roce 2001, kdy jsem končil školu v Praze a jelikož jsem se vracel zpátky do Zlína a měl jsem praxi jako telefonní operátor a v rádiu hledali novou sílu, tak mi paní mistrová řekla, že mám tak příjemný hlas, že bych to měl zkusit. No a za 14 dní už jsem vysílal.

Domovskou stanicí je pro Kubu Ohnutka Hitrádio Orion, kde vysilá každé všední odpoledne od 15 do 19 hodin. 

Co to bylo za rádio a co jsi tam moderoval?
Začínal jsem v Rádiu Zlín a zkusil jsem si snad všechny časy – z počátku od 9 do půlnoci, pak jsem šel na odpoledne a skončil jsem na ranní show od 5 do 9 hodin.

Moderuješ celou dobu i akce nebo to přišlo až časem?
Rádio člověku udělá jméno, a pokud tě lidi poslouchají, tak si ho zapamatují a znají tě. Tím pádem přicházejí nabídky na akce a je jich každým rokem víc a víc a dneska už si vybírám, co vezmu a co ne.

Na Čokoládové tretře se Kuba Ohnutek potkává především se známými sportovci. 

Jak se liší příprava do rádia a na akci?
Na Hitrádiu Orion máme tu výhodu, že máme takzvaného content managera, který nám témata připravuje a na tobě, coby moderátorovi je, aby sis připravila jednotlivé vstupy takzvaně „do pusy“. Takže si sednu hodinu před vysíláním a upravím si informace tak, aby se mi o nich dobře mluvilo a co nejsnáze jsem je předal posluchačům.

Přípravy na akce probíhají tak, že většinou si od klientů nechávám posílat scénář, který si nastuduju, a samozřejmě je to na delší dobu, protože v rádiu jsem pouze slyšet, ale na akci i vidět. Zjišťuji si i třeba historii té firmy nebo nějaké zajímavosti. V letošním roce jsem dělal mnoho akcí pro automobilky, každý rok dělám velkou akci pro pivovar v Nošovicích a člověk, který dělá takové velké akce, by si měl zjistit, co, kde a jak bude dělat, aby nepřišel a nekecal kraviny, že? (smích)

Na pódiu a s mikrofonem v ruce je Kuba jako doma. A nebojí se žádné nečekané události. 

Co nečekané události? Vyhodí tě to z konceptu nebo je máš naopak rád?
Nechci, aby to znělo narcisticky, ale jsem velký improvizátor a tyhle věci doslova miluju. Takže pokud se stane nečekaná událost, tak mě to úplně nabije. Vůbec tedy s takovými věcmi nemám problém.

Vzpomněl jsi akci v Nošovicích, je víc takových akcí, které moderuješ dlouhodobě a rád se k nim vracíš?
Určitě! Je to Čokoládová tretra, závody pro děti, které předchází jednomu z nejlepších sportovních mítinků u nás - Zlaté tretře. Každým rokem jsou to právě ty Nošovice, kde se sejde i 40 tisíc lidí. To jsou akce, na které se vždycky moc těším. Nevyhýbám se ani moderování v hypermarketech, kde je moderátor v přímém kontaktu s lidmi. To mám opravdu rád.

Děti na Čokoládové tretře přišel podpořit i jamajský sprinter Usain Bolt. 

Stalo se ti někdy, že jsi měl vyloženě okno?
Určitě jo. Bylo plastové. (smích)

Co tě v nejbližší době čeká nebo je letos nějaká pro tebe nová zajímavá akce?
Letos poprvé jsem moderoval celý Festival v ulicích, který probíhal 30. června a 1. července, to je zase pro mě velká zkušenost. Pak se chystám na Colours, kde budu tři dny vysílat z mobilního studia Hitrádia Orion a kde budeme mít celé odpoledne zajímavých hostů. Pak bych si dal pauzu, protože v létě se má hlavně odpočívat, nicméně se můžeme každý den slyšet v rádiu. No a na závěr léta už zmiňované Nošovice 2. září.

Kubova psí láska Amy, která je chlupatou vrerzí čínského chocholatého psa. 

Co tě baví ve volném čase?
Já jsem dopravák. V Praze jsem studoval dopravní průmyslovku a dneska rád odpočívám u hraní počítačových simulátorů. Baví mě řízení trolejbusu nebo autobusu. Rád si v letním počasí zajdu na pivko na zahrádku mezi fajn lidi, a i když tady mám spoustu známých, tak si to pivečko nejvíc vychutnám sám.

Já vím, že ty máš pejska, pověz nám o něm něco.
Je to čínský chocholatý pes, známý jako naháč. Nicméně ta moje, která se jmenuje Amy, je labutěnka, tedy chlupatý naháč, který má vlásky a letos bude mít už pět let. S časových důvodů se o ni bohužel nestíhám plnohodnotně starat, takže tímto zdravím paní Danu z Výškovic, která mi ji venčí a s láskou o ni pečuje, když já jsem v práci.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ROZHOVORY