Z OSTRAVY

Co podniknout v červnu v Ostravě?

Prázdniny už se nezadržitelně blíží a ve vzduchu je cítit aroma letošní dovolené. Jak se ale zabavit těch posledních pár týdnů, které strávíte v Ostravě? Kam zamířit s dětmi za zajímavým programem? A kam vytáhnout partu kamarádů?

Psychotalks - Ze života schizofrenie: 7. června v 17:30, Kampus Palace

Studenti psychologie pod záštitou České Asociace Studentů Psychologie nabízejí náhled do světa schizofrenika Petra Salamona. Kolem schizofrenie koluje ve společnosti spousta mýtů a dezinformací. Přijďte si poslechnout, jak je to doopravdy.

Muzejní noc - Radnice města Ostravy: 9. června 18:00, Prokešovo náměstí 1803/8

V 18:00 zahájí primátor města Tomáš Macura společně s návštěvníky Ostravskou muzejní noc hromadným vypouštěním balonků v barvách trikolory na Prokešově náměstí. Své brány návštěvníkům během večera otevře 36 ostravských institucí a organizací, které se věnují kultuře nebo vzdělávání. Připravený je nabitý program plný zábavy i dobrodružství.

Zlatá tretra Ostrava 2018: 13. června 15:30, Městský stadion Vítkovice

57. ročník Zlaté tretry Ostrava 2018 i letos slibuje účast atletické špičky. Těšit se můžete třeba na Justina Gatlina, Sergeje Šubenkova, Pavla Masláka, Murielle Ahouréovou, Vítězslava Veselého nebo Anitu Włodarczykovou. Seznam všech hvězd najdete zde.

LifeInLine Tour: 15. - 16. června, Ostrava

Bruslí celá rodina! Ať už jste profi bruslaři nebo jezdíte jen pro radost, určitě vás zaujmou trasy, které jsou pro vás připraveny. 15. června se můžete těšit od 19:00 na 2. Ostravu na kolečkách, kdy si můžete zabruslit v rámci večerního programu. 16. června čeká zábava celou rodinu! Závody jsou připraveny jak pro ty nejmenší, tak pro skutečné závodníky. World Inline Cup na 33,5 km startuje ve 14:00, v 16:00 následuje OPEN Desítka a v průběhu dne doprovodný program.

Czech Raildays Ostrava: 19. - 21. června, Ostrava - hlavní nádraží

19. ročník mezinárodního veletrhu drážní techniky, výrobků a služeb pro železniční a městskou kolejovou dopravu na Hlavním nádraží Ostrava. Můžete si prohlédnout železniční kolejová vozidla, kolejová vozidla pro městskou dopravu nebo používané informační technologie. Pokud přijedete vlakem, ČD nabízejí zpáteční jízdenku VLAK+ Czech Raildays se slevou 50 %.

Zpívaná improshow: 25. červen 2018 19:00, Divadlo improvizace Odvaz

Ve Zpívané improshow vás čeká vystoupení těch nejlepších pěvecky a veršovaně nadaných hráčů, kteří přímo pro vás vytvoří melodie a rýmy, na které nezapomenete. Show má své osobité kouzlo a mezi diváky patří k těm nejoblíbenějším.

Festival v ulicích: 29. - 30. červen 2018, Slezskoostravský hrad, Černá louka, Cooltour

Festival v ulicích patří mezi největší letní akce v Ostravě. Letošní program nabídne hudbu všech žánrů i zajímavé workshopy, a to rovnou na čtyřech festivalových scénách: ve valech před Slezskoostravských hradem, v amfiteátru hradu, na Černé louce a před Cooltourem.

Červená Karkulka a babiččin dalekohled: 30. červen 2018 14:00, Planetárium Ostrava

Hvězdná obloha, ukázka Velkého a Malého vozu, hvězda Polárka, ukázka dalších souhvězdí podle aktuální roční doby, otáčení hvězdné oblohy jako důsledek otáčení zeměkoule, pohled na Zemi z vesmíru. Červená Karkulka procestuje celou Sluneční soustavu a vaše ratolest může s ní!

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY