Z OSTRAVY

Relax, zábava i sport: Písek (je zase) v centru

Už od tohoto pátku 13. června se kousek Masarykova náměstí promění v přímořskou pláž. 230 tun písku zde bude do konce srpna a kromě plážového volejbalu si na něm a v jeho okolí užijeme koncerty, divadelní představení nebo třeba další ročník beach ragby, jehož je Lečo mediálním partnerem.

Sportovně-relaxační areál v samém srdci centra se za posledních pár let stal oblíbenou letní atrakcí lidí z celé Ostravy. Chybět ani letos v něm nebude velké šapitó v němž návštěvníci najdou občerstvení. Během letní sezóny si zde můžeme těšit na sportovní klání i speciální setkání s grilováním, večery s divadlem, kruhový trénink a řada dalších aktivit. "Pevně věřím, že sportovní, kulturní a společenské akce, které budou součástí projektu Písek v centru, zaujmou nejen Ostravany. Rozhodně můžeme slíbit, že v srdci Ostravy bude léto opět atraktivní. Navíc po zkušenostech z předchozích dvou ročníků bude program sestaven tak, aby vyhovoval aktivnímu odpočinku i relaxaci," uvedla starostka Petra Bernfeldová

Na své si tak přijdou volejbaloví mistři i kavarenští povaleči a rodiny s dětmi. "Prostory přiléhající k centrálnímu náměstí proměníme na více než dva měsíce na jedno velké hravé prostranství, které svou atmosférou vybízí k setkávání, piknikům, konání sportovních utkání, pořádání divadelních představení, koncertů a dalších volnočasových aktivit. Počítáme s umístěním beachvolejbalového hřiště, odpočinkových zón s lehátky, houpacími sítěmi, kavárnou, knihovnou, nově půjčovnou koloběžek, dětským hřištěm a sociálním zařízením," uvedla Pondělíčková. 

Slavnostní otevření městské pláže se koná už tento pátek 13. června a těšit se můžete na exhibici českých reprezentantů v plážovém volejbale, divadelní představení, jógu pro děti nebo koncert skupiny Marow. 28. července pak proběhne už čtvrtý ročník souboje v plážovém rugby. “Také letos můžete sledovat nelítostné souboje o šišku na hřišti uprostřed Masarykova náměstí, kde se proti sobě postaví borci z českých profi rugbyových týmů, ale také zapálení amatéři,” řekl nám k akci, jehož jsme mediálním partnerem organizátor Martin Čtvrtníček. 

Zájemci o sportovní využití hřiště si ho mohou rezervovat na e-mailu pisekvcentru@seznam.cz.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY