OSTATNÍ

Ostravou projde Zombie pochod

Centrem Ostravy ve čtvrtek 28. června projde tematický průvod živých mrtvých. Takzvaný Zombie walk se uskuteční v moravskoslezské metropoli vůbec poprvé a odstartuje ze Smetanova náměstí, projde přes obchodní a zábavní centrum Forum Nová Karolina a poté zamíří k Trojhalí. Akce se koná u příležitosti třídenního festivalu sci-fi, fantasy a komiksů s názvem Fantastická Ostrava a má za cíl upozornit na důležitost dárcovství kostní dřeně.

Od 16 hodin bude na Smetanově náměstí probíhat registrace účastníků pochodu a doprovodný program. V 19:15 pak dorazí průvod kostýmovaných zombie masek k ostravskému centru Forum Nová Karolina, kde proběhne „dobývání“ budovy. Od 19:30 se uvnitř centra uskuteční taneční vystoupení na motivy hitu Thriller od Michaela Jacksona a krátký doprovodný program. Celá akce má osvětový rozměr a koná se na podporu a rozšíření databáze dárců kostní dřeně. Afterparty je plánovaná v letním kině v Trojhalí.

S ohledem na realistické vzezření účastníků jsme pro doprovodný program v centru volili pozdější podvečerní hodiny. Zároveň se touto akcí obracíme na potenciální dobrovolníky ve věku mezi 18 a 35 lety, tedy na skupinu, která tvoří velkou část našich návštěvníků. Věříme, že tato inciativa pomůže rozšířit databázi dárců kostní dřeně,“ vysvětluje Tomáš Lučan, marketingový manažer OC Forum Nová Karolina.

Více o projektu a dárcovství na Alma mater a Kostní dřeň. Všichni účastníci si také musí prostudovat program a pravidla pochodu.

Pochod zahájí třídenní program festivalu Fantastická Ostrava, který do Ostravy přitáhne pozornost všech sci-fi, fantasy a komiksových nadšenců. Jedná se o největší festival fantastiky v Moravskoslezském kraji. Účastníci si vyzkouší střílení z luku, únikovou hru, poznají kouzlo Star Treku, naučí se základy sebeobrany ve stylu Sherlocka Holmese: boxu, jiujitsu a šermu vycházkovou holí nebo si vytvoří svůj vlastní vynález na workshopu Jiřího Walkera Procházky. Navíc bude k dispozici interaktivní muzeum herní historie RetroHerna nebo Warhammer výstava modelů: diorámy i živé hry Warhammer 40 000 a Age of Sigmar.

Bližší informace k programu jsou k dispozici na stránkách festivalu

 

Fotografie: tisková zpráva Fantastické Ostravy

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE OSTATNÍ