Z OSTRAVY

Zahajte prázdniny na Army Family Day

Školáci už odpočítávají poslední dny školy a rodiče se snaží vymyslet co nejlepší program, kterým zahájí letošní prázdniny. Proč se nevydat na Army Family Day do Landek Parku?

Program, který bude zahájen v 10:00 hodin, obsahuje dynamické i statické ukázky. Zájemci se mohou těšit na přelety vojenských letounů, ukázky vojenské techniky, bojové umění MUSADO, ukázky výcviku vojenských psů, taktiku Aktivní zálohy Ozbrojených sil ČR, vojenské lezení a guláš z polní kuchyně. Pro děti budou připraveny soutěže, skákací hrad a střelnice.

Od 13:00 hodin vystoupí vojenský umělecký soubor Ondráš. Umělci v současné době působí v České republice jako jediné profesionální těleso svého druhu a patří ke špičce ve svém oboru. Inspiraci čerpají z lidové tradice, z projevu nejlepších zpěváků a vynikajících primášů a z dlouholetého působení uměleckého vedoucího Jaroslava Juráška. Vedle profesionálních uměleckých a organizačních pracovníků působí v souboru také amatérští členové, a to jak v taneční, tak i v hudební a pěvecké skupině. 

V jejich repertoáru se nezřídka objevují programová čísla, jejichž inspirací se staly lidové tance a melodie regionů Slovenska, Maďarska, Rumunska. Soubor se nezaměřuje pouze na umělecky ztvárněné folklorní pořady vycházející z lidových tradic, ale vytváří i divadelní programy s folklorní tématikou a dějovým námětem. Spolupracují také s tak významnými osobnostmi, jako je Felix Slováček, Jaroslav Svěcený, Pavel Šporcl, Zora Jandová, český chlapecký sbor Boni puer.

 

Fotografie: archiv vojenského uměleckého souboru Ondráš, archiv minulých ročníků Army Family Day

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY