Z OSTRAVY

Luxus nejen ve skleničce

Degustace kvalitních rumů, biliard, luxusní prostředí, příjemná obsluha. Když si chtějí (nejen) pánové pořádně vyhodit z kopýtka, BARTIDA Coctail & Billiard Bar nedaleko Stodolní ulice je tím pravým místem. A pokud chcete rozmazlit někoho ze svých známých dobrou lahvinkou alkoholu, vybírat můžete ze širokého sortimentu jejich prodejny, ve které najdete vše od pálenek přes likéry a vodky až po luxusní rumy a whisky.

První BARTIDA Degustation Bar & Shop se lidem se zájmem o kvalitní pití a zábavu otevřel v Praze,“ vzpomíná ostravský manažer Lukáš Hlisnikovský. „Otevřeli jsme ho v roce 2012 jako degustační bar s prodejnou, kde můžete ochutnat a nakoupit všechny naše produkty. Vzhledem k úspěchu tohoto konceptu jsme v červnu roku 2014 otevřeli naši druhou provozovnu v Ostravě.“ Bar s obchůdkem na Šubertově ulici je jen pár kroků od známé Stodolní ulice. Stylový interiér Coctail & Billiard Baru vás ohromí hned po příchodu. Je totiž zcela jiný, než na jaké jsme zvyklí v ostatních barech známé ostravské party ulice či v jiných koutech metropole. Dominuje mu masivní nábytek a bar z tmavého dřeva, příjemná vůně a tlumené světlo, které společně vytvářejí atmosféru luxusního salonu z dob Divokého západu.

V baru, který pojme zhruba 60 hostů, se často konají pánské rozlučky se svobodou, firemní večírky či soukromé oslavy narozenin, na kterých se postarají o výzdobu, catering nebo například o hudební produkci. Velmi oblíbené jsou zde podle Lukáše Hlisnikovského zejména tematické degustace. „Odborníci z řad majitelů gastronomických zařízení i laická veřejnost se zájmem o destiláty u nás mohou ochutnat nejen celé portfolio naší vlastní značky BARTIDA, ale také produkty partnerských společností. Připraveno je pro ně hned několik tematických degustací. Například ochutnávka s názvem Sweet & Spice nabízí zajímavý výběr rumových elixírů a spice rumů, zatímco během degustace Premium mohou lidé porovnávat chutě rumů vybraných pro opravdové znalce. A pořádáme i barmanské kurzy.“ Díky velmi rozumným cenám je koncept ochutnávek postaven i jako tzv. startovací bar pro víkendové party ve Stodolní s garancí nejvyšší kvality.

A na čem si tedy místní štamgasti nejčastěji pochutnávají? „Jak už je patrné z názvu našeho baru, nabízíme širokou nabídku klasických i originálních koktejlů. Naši barmani jsou na velmi vysoké úrovni a jsou schopni Vám namíchat prakticky jakýkoliv koktejl dle vaší nálady,“ říká mladý muž a dodává, že na své si u nich přijdou i ti, kteří alkohol nesmějí nebo nechtějí. Místní barmani jim namíchají nepřeberné množství bezalkoholických drinků. Do obchůdku se pak zákazníci vracejí pro zahraniční speciály i domácí klasiku. „Naší specialitou je řada likérů a pálenek BARTIDA Original, která nabízí tradiční výběr oblíbených českých produktů, jako je například Vaječňák, Zelená nebo Griotka, z pálenek třeba oblíbený Calvados nebo Bezinkovice. Ruční výroba, nejlepší suroviny, generacemi prověřené postupy zaručují tu nejvyšší kvalitu,“ uzavírá lákáním na domácí produkty manažer Bartidy Lukáš Hlisnikovský.

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY