OSTATNÍ

Tisíce korun ušetřených za rok? Víme, jak na to!

Taky Vás v obecním bytě nepříjemně zaskočilo letošní vyúčtování tepla? A naopak Vás nepřekvapil postoj radnice: “Zaplať nebo běž”? Přitom existuje způsob, jak se dají náklady na teplo dlouhodobě snížit.

Ostravský obvod Jih vlastní 313 domů s 5 200 byty. Každý z nich si zaslouží řádnou péči, aby se v něm lidem dobře bydlelo. K tomu patří i snaha ze strany majitele, tedy obvodu, udělat vše proto, aby byly náklady na bydlení co nejnižší. Praxe ale taková není. Přitom stačí tak málo! První krok, který po nástupu na radnici v oblasti nájemního bydlení uděláme je zcela jednoduchý a funkční. Necháme kompletně vyčistit otopné soustavy a radiátory v obecních bytech. Tímto jednoduchým krokem našim nájemníkům ušetříme tisíce korun ročně.

Každý z nás má v bytě topení, jen málokoho ale napadne, jak vypadá po mnoha letech  užívání uvnitř. Tělo radiátoru je často zanesené pevnými částicemi, které doslova ničí topení zevnitř. Tvorba usazenin omezuje průtok topné vody trubkovými systémy i tepelnými výměníky, má za následek nedostatečné ochlazení topné vody ve zpáteční větvi, snížení účinnosti radiátorů a především výrazné tepelné ztráty. Dnes přitom fungují technologie kvalitního čištění, které nezasáhnou znečištěním do vaších bytů a soukromí, ale hlavně přinášejí úspory až 25 - 30%.

Pro současnou radnici to zajímavé zřejmě není. Ta se stará jen o výběr nájmu, kterým krmí armádu úředníků a politiků. Pro nás je obecní majetek a spokojený nájemník prioritou!

Úspora, kterou zařídíme řádnou péčí o obecní majetek zůstane občanům. A není malá. Jde u každé bytové jednotky o stovky korun měsíčně. Tohle není prázdné předvolební plácání. Nesmysly neslibujeme. Tohle je skutečnost, kterou nabízíme.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE OSTATNÍ