Z OSTRAVY

Kafrárna přivítá zakladatele Mama´s Bistra a zpěvačku Hanu Fialovou

Záříjová Kafrárna Petra Kubaly opět přivítá zajímavé hosty. Tentokrát jimi budou zakladatelé velmi známého ostravského bistra, které navštívili i Zdeněk Pohlreich, bratři Kaňákovi, a držitelka ceny Thálie Hana Fialová.

26. září proběhne od 20:00 záříjové vydání talkshow Kafrárna s naším oblíbeným moderátorem Petrem Kubalou. S chladným podzimním počasím se akce přesouvá znovu pod střechu do útulného Klubu Atlantik.

Bratři Kaňákovi prozradí publiku, jak se z vyučeného kuchaře a číšníka, kteří se živili jako stavaři, stali hamburgeroví bohové. Jejich velmi známé Mama´s Bistro navštívil v nedávné době i český šéfkuchař, gastronom a moderátor pořadů Ano, šéfe!, Na nože!, Teď vaří šéf! a spousty dalších. Jen za minulý týden díky skvělé popularitě připravili bratři Kaňákovi  skoro 2 000 hamburgerů. Ale jejich začátky také nebyly jednoduché. Začínali s food truckem a prodejem párků v rohlíku, lidé je považovali za předražené a vyhlášky jim zakazovaly prodávat.

Když pak přišel nápad dělat místo párků v rohlíků burgery z kvalitních surovin, podnik byl zachráněn. Dokonce si bratři za chvíli otevřeli kamennou restauraci. Od Šéfa pak dostali jednoznačné ANO a k tomu tři hvězdičky ze tří. Tímto titulem se může pyšnit jen celkem sedm restaurací v České republice.

Dalším hostem bude velmi uznávaná zpěvačka, muzikálová herečka a absolventka Janáčkovy konzervatoře v Ostravě Hana Fialová. Rodačka z Opavy zahájila svou hvězdnou kariéru v pěvecké soutěži Talent 86, ve které se probojovala až do celostátního finále. Její krásný hlas jí zajistil mezi lety 1994 a 2004 práci sólové zpěvačky country skupiny Red Hats. Roku 2003 nastoupila do operetně-muzikálového souboru Národního divadla Moravskoslezského a zvláště díky svým muzikálovým rolím si získala srdce publika.

Svým nezaměnitelným podáním vdechla život královně Elišce v Noci na Karlštějně, Vypravěčce z Josefa a jeho pestrobarevného pláště, Betty ve Fantomu Londýna, Evitě či Normě Desmond v představení Sunset Boulevard. V roce 2014 si odnesla Cenu Thálie za mimořádný výkon v hudebním dramatu Edith a Marlene, kde neopakovatelně ztvárnila šansoniérku Edith Piaf.

Kdy jindy budete mít možnost dozvědět se informace ze zákulisí podnikání dvou mužů, kteří dostali od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha plný počet hvězdiček a zpěvačky se sametovým hlasem, která je rozhodně nezapomenutelnou ikonou české muzikálové a operní tvorby? Přijďte ve středu 26. září na 20:00 do Klubu Atlantik. A pro jistotu si zajistěte své vstupenky na webové stránce Klubu Atlantik. Díky současné popularitě všech hostů lístky mizí raketovou rychlostí!

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY