Z OSTRAVY

Nová jména potvrzena. Které hvězdy zavítají na devatenáctý ročník festivalu Colours of Ostrava 2022? Po dvou letech pauzy festival opět otevře své brány

Již druhým rokem se kvůli koronavirové pandemii nekonal proslulý hudební festival v srdci Ostravy. Po této pauze se již můžeme těšit na příští rok, kdy na festival opět zavítají noví velkolepí interpreti. Organizátoři prozradili nové hvězdy. Uslyšíme hudební umělce napříč světem a každý si zde najde to své.

Pořadatelé nově oznámili jména celosvětově známých interpretů z různých konců světa. K novým účastníkům se připojí například radikální newyorská raperka Princess Nokia, japonská jazzová pianistka Hiromi, malijská zpěvačka Fatoumata Diawar nebo špičky elektronické hudby Meduza a Bakermat. Velká část již potvrzených jmen jsou interpreti, kteří měli vystupovat na loňském ročníku festivalu, který byl kvůli koronavirové pandemii zrušen a přesunut na rok 2022.

„Práce na Colours of Ostrava 2022 se rozběhly naplno. Jsme rádi, že vedle hlavních hvězd se nám podařilo rychle znovu potvrdit mnoho kvalitních zahraničních kapel a hudebníků, kteří reprezentují obrovskou šíři žánrů i zemí světa – od Japonska, přes Mali, Jižní Koreu, Izrael až po například Irsko, Estonsko či Řecko,” sdělila ředitelka festivalu Colours of Ostrava Zlata Holušová.

 

K hlavním hvězdám, které si příští rok můžeme na festival přijít poslechnout patří kapela The Killers z Las Vegas, holandský DJ Martin Garrix, zpěvačka Laury Pergolizzi alias LP, norská kapela Wardruna a ze Spojených státu přijedou Twenty one pilots.

 

Z elektronické hudby jsou také nově potvrzeni Bakermat (Holandsko), Dardelica (UK), Darkstar (UK), Darzack (Francie), Eelke Kleijn (Holandsko), Gioli & Assia (Itálie), Giorgia Angiuli (Itálie), Matias Aguayo (Chile), Meduza (Itálie) a Shtuby (Izrael), z rocku Ivan & The Parazol (Maďarsko), The Snuts (UK), LIFE (UK) a PENGSHUi (UK), z africké hudby Fatoumata Diawara (Mali) a Fofoulah (UK/Senegal/Gambie), z world a folk music s mnoha přesahy Anna RF (Izrael), Bazzookas (Holandsko), C.C. White (USA), The Hatters (Rusko), Marina Satti (Řecko), OMIRI (Portugalsko), SuRealistas (Argentina/Itálie), The Tune (Jižní Korea), Puuluup (Estonsko) a Talisk (Skotsko). Jazz zastoupí Hiromi (Japonsko), Malox (Izrael), rap Princess Nokia (USA), soul Joel Culpepper (UK), blues Roosevelt Collier (USA), psychedelii Moon Duo (USA) a indie scénu Anna Wolf (JAR), Chef´Special (Holandsko), Hudson Taylor (Irsko) a Sons of The East (Austrálie).    

 

Příští ročník festivalu Colours of Ostrava bude probíhat 13.-16. července 2022 a jako obvykle se bude pořádat v originálním industriálním prostoru v Dolních Vítkovicích. Hlavní program festivalu budou jako každý rok doprovázet různorodá divadla, workshopy, filmy a umělecké instalace.

Pokud již máte zakoupené vstupenky z let 2020 a 2021, tak Vám budou automaticky platit i na příští ročník festivalu 2022. Pro zakoupení čtyřdenních vstupenek, můžete navštívit e-shop festivalu: colours.cz.

 

 

 

 

 

Zdroj informací: colours.cz; nasregion.cz

Zdroj fotografií: colours.cz

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY