Z OSTRAVY

Chcete z Ostravy udělat zelenější město? OZO Ostrava vyhlásilo výzvu Zelená pro Ostravu

Po dvou roční pauze se společnost OZO, která se zabývá svozem odpadu v Ostravě, opět rozhodla uspořádat šestý ročník Tematických výzev. Výzva Zelená pro Ostravu hledá projekty zaměřené na výsadbu a údržbu veřejné zeleně. Vítězný projekt může získat finanční prostředky k realizace až ve výši 150 tisíc Kč.

Zájemci z veřejného a také soukromého sektoru mohou přihlásit své projekty do 28. února. Jedinou podmínkou pro zapojení se do výzvy je realizace daných projektů na veřejně přístupných místech na území statutárního města Ostravy. Nutností je také doložit souhlas vlastníka pozemku či čestné prohlášení žadatele o vlastnictví pozemku.

Do 1. března by zájemci zapojeni do výzvy měli vědět, které projekty ve výzvě uspěly. Na realizaci vítězných projektů budou mít subjekty prostor od dubna do října letošního roku.

Finance budou poskytnuty z veřejné sbírky od Reuse centra Ostrava. Reuse centrum se zabývá prevencí proti přebytečnému vznikajícímu odpadu a předměty, které již někdo nechce, posílají potřebným dál.

Projekty budou podpořeny částkou v rozmezí od 20 tisíc až do 150 tisíc Kč.

Žádost o podporu projektů naleznete na stránkách ozoostrava.cz.

 

 

Foto: Pixabay

Zdroj informací: ozoostrava.cz

Karolína L.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY