OSTATNÍ

Jamiroquai na Colours aneb „Vesmírný kovboj“ si osedlá Ostravu!

Každý rok jsme na Colours of Ostrava ohromeni a říkáme si: „Tak tohle už nepřekoná nic.“ Loni jsme zamáčkli slzu u Passengera, rok předtím jsme si koledovali o endoprotézu po tanečních kreacích na Rudimental, Miku či Clean Bandit. V roce 2014 jsme nevěřícně sledovali talentovaného Johna Newmana a jiní se do dnešního dne nevzpamatovali z dechberoucícho zážitku, kdy Dolní Vítkovice rozparádil Jamie Cullum. Ale ne. Ani 16. ročník si nenecháme ujít, protože bude možná vše překonáno. Vrátíme se v čase spolu s dokonalými tóny funkových mágů z Jamiroquai.

Téměř každý rok stoupá počet lidí, kteří druhý červencový víkend míří do Ostravy. Za 16 let své existence se z Colours of Ostrava stal jeden z největších a nejrespektovanějších multižánrových festivalů v Evropě, který svým fanouškům každoročně servíruje vybrané hudební menu. Nejinak tomu bude i letos.  Svou účast už potvrdily hvězdy jako Imagine Dragons, Norah Jones, Birdy, Moderat a v neposlední řadě také znovu vzkříšená legendární funková kapela Jamiroquai.

Jamiroquai jsou zpět a představí se už toto léto v Ostravě!

Jamiroquai jsou zpět a představí se už toto léto v Ostravě!

Britská kapela Jamiroquai, nezaměnitelná legenda funku a acid jazzu, je další velkou potvrzenou hvězdou mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava 2017. Se svým frontmanem Jay Kayem přijedou do Ostravy s čerstvou ´kosmickou´energií. Předvedou svoji strhující taneční show na pomezí funky, acid jazzu, soulu, rocku, diska i elektra. Jamiroquai od svého vzniku v roce 1992 získali nominace a cenu Grammy, vítězství v MTV Video Music Awards a Mobo Awards, mnoho nominací na Brit Awards, prodali desítky milionů alb, trhali rekordy v hitparádách, roztančili obří festivaly i největší světové koncertní haly. Z Jamiroquai se v 90. letech stala jedna z nejrespektovanějších inovativních kapel naší doby.

Frontmanem a hlavní tváří je po celou dobu její existence zpěvák a skladatel Jason Kay, který se zapsal mnohým do paměti i svými netradičními pokrývkami hlavy

Frontmanem a hlavní tváří je po celou dobu její existence zpěvák a skladatel Jason Kay, který se zapsal mnohým do paměti i svými netradičními pokrývkami hlavy

Sedm jejich alb se dostalo do britské Top 10 (tři z toho na 1. místo), získali Grammy, nominace na Brit Awards a prodali 26 miliónů desek po celém světě. Jsou zapsáni v Guinessově knize rekordů jako nejprodávanější funkové album všech době.

Že to chcete zažít taky! Tak neváhejte s nákupem vstupenek! A pozor! Letošní Colours of Ostrava 2017 se konají 19. – 22. července, tedy už od středy a do soboty!

Zdroj: https://www.colours.cz/o-festivalu/novinky/jamiroquai-dalsi-hvezdou-colours-of-ostrava-2017!#sthash.6Qwp33ys.dpuf

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE OSTATNÍ