Z OSTRAVY
Zdroj: fotobanka

Když se z obyčejné televize stane Lepší.TV

Je tomu 20 let, co se dva nadšení studenti vysoké školy rozhodli podnikat. Na dnes už neuvěřitelném vytáčeném připojení k internetu začali bratři Petr a Pavel Górečtí stavět firmu goNET jako dodavatele webových stránek a e-mailové komunikace. Dnes je ostravská společnost goNET s.r.o. prosperující dynamickou firmou, která stojí za portály TVprogram.cz nebo SMS.cz a SMS.sk na Slovensku. Teď přicházejí s vlastní Lepší.TV.

Každý, kdo se chce dívat na více než 15 základních programů v televizi, je klientem některého z poskytovatelů sítě a televizního vysílání. Přes set-top box nebo satelit pak můžeme sledovat stovky pořadů o vaření, sportu, cestování, historii, zvířatech a mnohém dalším a to z nejrůznějších konců světa. „Jak už bývá zvykem, z 300 programů nakonec koukáme na buď na těch 15 základních nebo zhruba 20 oblíbených, podle toho, jestli nás baví spíš české filmy a seriály, zpravodajství, sport nebo třeba přírodopisné pořady,“ vysvětluje nám Petr Górecký.

Vzhledem k tomu, že goNET už léta úspěšně provozuje internetový televizní program TVprogram.cz, bratři Górečtí dobře ví, co lidé nejvíc sledují. A tak se jim to rozhodli dát. V loňském roce goNET pracoval na službě pro kvalitní televizní příjem a vyvinul Lepší.TV. Se službou a speciálním malým modemem k ní divák získá výkonný počítač na systému Android 6.0 připojený k televizi.  To podle Petra Góreckého přináší neomezené množství využití. „Na naší Lepší.TV může divák vedle živého vysílání televize sledovat cokoli, co mu uniklo! Zpětně až sedm dní si pustí například svůj oblíbený seriál, využít může také funkci nahrávání i několika programů běžících ve stejném čase nebo si nastavit automatické nahrávání čehokoli s uložením na 30 dní.“ V základní nabídce je zhruba 60 nejoblíbenějších pořadů za 199 Kč měsíčně, což je nejnižší cena na trhu.

To nejlepší z TV
Zdroj: lepsitv.cz

Tím ale výhody Lepší.TV nekončí. Vychytávkou je sekce To nejlepší z TV, kde se podle kategorie zobrazí to nejlepší ze všech stanic, co se za posledních sedm dní vysílalo v předem zvoleném žánru. V důkladných popisech se dozvíte, kdo ve filmu hraje nebo jaké má pořad hodnocení. S touto službou by se pak nemusela přihodit zřejmě všem známá situace, kdy máte sice 200 kanálů, ale ani na jednom není něco, co by vás zaujalo. Pokud máte navíc telefon a tablet na systému Android, můžete televizi sledovat také v nich. „Přinášíme lidem za cenu jedné vstupenky do kina svobodu rozhodování, že si pustí to, na co mají chuť, a kdy na to mají chuť,“ říká ředitel goNET Pavel Górecki. Věří, že Lepší.TV rozhýbe stojaté vody trhu velkých provozovatelů, stejně jako se to povedlo Jančurovu RegioJetu na české železnici.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY