Z OSTRAVY

Zrodilo se v Ostravě – Woodies

Dva mladí kluci z Ostravy se pustili do podnikání hned na začátku svého profesního života a vybrali si netradiční start. Pod hlavičkou společnosti Holux solution s.r.o. založili internetový obchod, ve kterém spustili prodej stylových dřevěných hodinek. A sázka na tuhle kartu se vyplatila. Dnes mají David Homola (24) a Jirka Lux (25) úspěšnou firmu, která stále a zvažují otevření kamenné prodejny v Praze.

Když před pár lety narazili kamarádi Jirka a David na dřevěné hodinky WeWOOD, okamžitě jim padly do oka. Byly osobité a zajímavé. Přestože se v Česku prodávaly, skoro nikdo o nich nevěděl. A právě to byla velká škoda. „Tak jsme se setkali pánem, který je tady prodával a koupili jsme od něj distribuci. A tak to celé začalo“, vzpomíná David Homola. Kluci spustili marketingovou vlnu, která zanedlouho přinesla první ovoce – o dřevěné hodinky byl velký zájem, především mezi těmi, kteří se chtěli odlišit.

Právě na tento typ zákazníků se nakonec ve svém obchodě zaměřili.

„Naše věci si kupují většinou mladí lidé, kteří chtějí vypadat jinak. Sledují trendy a záleží jim na kvalitě. Na tu vsázíme především. Vybíráme si malé, zajímavé firmy, které pracují s kvalitními materiály a design jejich výrobku je originální a hlavně osobitý“, přibližuje klientelu Jirka Lux a jeho kolega ho doplňuje. „Nejsme žádní módní guru, spíš máme cit proto, co by se mohlo líbit, co je zajímavé a jiné. A to lidem nabízíme.“ Není proto s podivem, že si kluci brzy uvědomili, že mít jen jeden typ hodinek nestačí a tak začali sortiment eshopu Woodies.cz rozšiřovat. „Nejprve jsme si přibrali luxusní dřevěné brýle Shwood a dřevěné obaly na mobily a tablety. Pak jsme ale zjistili, že kvalitní dřevěný trh je vyčerpaný, tak jsme začali prodávat i jiné – nedřevěné věci. Zaměřili jsme se na produkty, které mají příběh a jsou něčím zajímavé“, říká David. V tuto chvíli kluci
prodávají 4 značky hodinek, z nich na dvě mají výhradní distribuci. Peněženky Bellroy, obaly na produkty Apple z kůže Mujjo, hrníčky Joco Cups nebo třeba stylové batohy ze Španělska.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY