Z OSTRAVY

Jak si užít svátky v Ostravě a okolí

Budete o prodlouženém víkendu v Ostravě a nevíte, kam vyrazit? Poradíme Vám, jak si sváteční dny užít s dětmi i přáteli.

Cyklosvětluška aneb Světýlka naděje pro Hospic Sv. Lukáše

Tato akce měla už proběhnout, kvůli nepřízni počasí byla ale přesunuta právě na sv. Václava. A o co se jedná? Cyklosvetluška je charitativní večerní jízda na kole přes Bělský les. Svou účastí podpoříte Hospic sv. Lukáše, užijete si magickou večerní jízdu
a můžete vyhrát třeba jízdní kolo :-) Sraz je před DK Akord a nezapomeňte, že správná CYKLOSVĚTLUŠKA by měla mít co nejvíce nazdobené kolo světelnými efekty. Fantazii se meze nekladou, odměníme tu nejoriginálnější :-).

Pro účastníky jsou připraveny tři jízdní okruhy:

  • MIKRO BĚLÁK – pro předškolní děti na odrážedlech, trojkolkách či kolběžkách / 10 min.
  • MINI BĚLÁK – pro rodiny s malými dětmi na kolech / 10 min.
  • MAXI BĚLÁK – pro různé věkové kategorie / 30 min.

Registrujte se na www.cyklosvetluska.cz.

Program:

17:00 – registrace na místě a koncert Anny Lukášové s kapelou

19:30 – START – postupné výjezdy na jednotlivé okruhy

20:00 – OHŇOVÁ SHOW – CIRKUS LEVITARE

20:20 – VYHLÁŠENÍ VÝHERCŮ

Svatováclavská vyjížďka veteránů - Memoriál Růženy Horákové

Letošní akce se zúčastní na 150 historických automobilů a motocyklů do roku výroby 1970. Jedná se již o 7. ročník Svatováclavské vyjížďky po okolí Nového Jičína a regionu Poodří, a je zároveň 4. ročníkem memoriálu paní Růženy Horákové, která se podílela na zrodu a organizaci těchto vyjížděk. Akce je naplánovaná od 9,30 do 17,00.

Valašská zahrada a svatováclavský jarmark v Rožnově

Od 28. září do 1. října si můžete udělat výlet do Rožnova. Je to už tradice, že se koncem září, společně se svátkem Svatého Václava, koná prodejní výstava podzimních květin s názvem Valašská zahrada.

Tyto trhy se konají pravidelně, na jaře a na podzim, v areálu Sport campu v Rožnově pod Radhoštěm. Areál se nalézá poblíž křižovatky "U Eroplánu" na silnici E 442 ve směru výjezdu na Dolní Bečvu - Makov (SR).

Na trzích se prezentuji zahradníci a zahradnické firmy nejen místní, ale i z celé Moravy a Čech. Nakoupit můžete květiny, okrasné dřeviny, sadbu, cibuloviny, hnojiva, ochrané prostředky a také výrobky zručných řemeslníků, kteří nabízejí vše do domu a zahrady. Nechybí zde poradna pro zahrádkáře a babka bylinkářka. Připraven je program pro děti i dospělé. Otevřeno je vždy od 8,00 do 17,00.

Den otevřených dveří na Krajském úřadu MS kraje

Od 9.30 do 13.30 hodin pořádáme Den otevřených dveří. Nečeká vás vyřizování nudných záležitostí, ale chytré a zábavné dopoledne pro celou rodinu.  

„Chceme, aby návštěvníci poznali krajský úřad i jinak než jako formální veřejnou instituci. Aby ho vnímali jako spolehlivou organizaci s příjemnými a vstřícnými zaměstnanci, kteří jim poskytují kvalitní služby a profesionální servis, a přitom to nejsou žádní protivní suchaři, jak se občas mezi lidmi povídá,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák. Na den otevřených dveří krajského úřadu je připraveno pro každého něco – zábava i poučení, sport, kultura, určitě si každý návštěvník vybere.

„Zjistíte, jak se cítí piloti stíhaček, co všechno se dá vyrobit z recyklovaných materiálů, jak jste na tom s finanční gramotností, co obnáší dát opuštěným dětem rodinu, jak funguje Czech POINT. Studenti krajských škol vás učešou a nalíčí, ochutnáte skvělé koktejly, kávu a další dobroty od budoucích gastromágů. Ukážeme vám naše prostory včetně pracovny hejtmana, setkáte se se svými politiky, se kterými můžete probrat všechno, co vás zajímá. Uvidíte nejen hasičskou a zdravotní techniku, kriminalistickou laboratoř ale i naše elektromobily a firemní školku. Naučíte se poskytovat první pomoc, vyznat se v historických mapách i třeba pracovat se dřevem a kovem,“ dodal ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Tomáš Kotyza.

Svatováclavské slavnosti piva 2017

Zámek Zábřeh zve na tradiční akci. Letos se mohou návštěvníci opět těšit na skvělá piva z 28 minipivovarů, nejen z Moravy a Slezska. Přibudou také pivovary z Čech (Slaný, Děčín, Praha..), ale i ze zahraničí , konkrétně z Bavorska.  Připraveno bude více jak 75 druhů piva!

A to od klasických ležáků, přes mnoho pivních speciálů, spodně i svrchně kvašených až po piva archivní a sudově zralá. Zámek Zábřeh a jeho pivovar si pro tento mimořádný ročník připravil „výroční ležák" - který je připraven z 10ti druhů sladu a je 10x chmelený. Celá akce je opět ve skle – degustační 0,3 sklenice si návštěvníci vyzvednou u vstupu do areálu.

Program čtvrtek 28.9.2017:

13.00 - 13.20 Na hradby ... aneb ... na zámku jsou ženské

14.00 - 15.00 PAYANOIA

15.00 - 15.20 Bujaré tance krčem a veselic

16.00 - 17.00 VLTAVA

17.00 - 17.20 Ohnivý večer zámecký

18.00 - 19.30 PROGRES 2 & ROMAN DRAGOUN

 

Zdroj: kudyznudy.cz, ostrava.cz

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY