Z OSTRAVY

Sladké srdce Ostravy Jihu

Jak často si nad oblíbeným větrníkem, věnečkem, dortem nebo zákuskem v cukrárně povzdechnete, že už to zdaleka není, co bývalo? Už jste se smířili s tím, že karamel je prostě jen sladký, že šlehačka sice krásně drží tvar, ale připomíná produkty petrochemického průmyslu…a vlastně pomalu přemýšlíte, jestli je bezpečné ten barevný dortík dát dětem? Máme pro vás doopravdy dobrou zprávu. Zapomeňte byť jen na nepatrnou pachuť umělých přísad a barviv, rostlinných tuků nebo jakékoliv jiné nekvalitní suroviny. Znáte Prokopovy dorty? Unikátní a nenápadná cukrárna v Ostravě Výškovicích je totiž tak dobrá, až se to zdá neuvěřitelné.

Prokop Selucký je pekárenský a cukrárenský technolog, který dal svým výrobkům nejen garanci v podobě svého jména, ale také veškeré své know-how, zkušenosti a přesvědčení o tom, že nejlepší je to, co je poctivé.

Dlouhou dobu fungovaly Prokopovy dorty pouze na objednávku. Svou zkušenost s Prokopem Seluckým a jeho dorty nám svěřila Anna U., která už je stálou zákaznicí Prokopových dortů několik let:

S panem Prokopem Seluckým jsem se seznámila v roce 2010 na svatebním veletrhu. Vyrazila jsem tam nechat se inspirovat pro svou nadcházející svatbu. Ohledně dortu a sladkého občerstvení jsem neměla vlastně nijakou představu, ale prezentace pana Seluckého mě naprosto uchvátila. Hned na místě jsem ochutnala a okamžitě jsem volala budoucímu muži, že jsem našla zlatý hřeb naší svatby. Na místě jsme dojednali schůzku, na které se nám pan Selucký věnoval velmi pečlivě. Povykládal nám o tom, jaké používá suroviny, vyptal se na místo konání, doporučil, co by se podle něj hodilo, nechal nás ochutnat a vybrat. Objednali jsme instalaci pěti různých dortů (protože jsme se doopravdy nebyli schopni rozhodnout), úžasné čokoládové chrupinky na stoly místo koláčů a čokoládové košíčky s různými náplněmi. I teď, po pěti letech od svatby, většina tehdejších svatebčanů nevzpomíná na moje šaty nebo opilé kamarády, ale na ty perfektní dorty.

Zážitek ovšem měla i majitelka restaurace, kde se svatba konala. Pan Selucký si vyžádal dva metry stolu, dobu, kdy se budou dorty krájet (aby věděl, na kolik stupňů je má vychladit). Přijel ve smluvený čas a v rukavičkách začal dorty instalovat, prý to byla podívaná jako z první republiky, naprosto profesionální práce.

Od té doby se nabídka Prokopových dortů hodně rozšířila, ale už nemáme ani jednu rodinnou oslavu nebo významnou příležitost bez našich oblíbených sladkostí. A co otevřeli kavárnu/cukrárnu a pro nějakou tu dobrotu si můžeme zajít jenom tak, je vždycky naprosto jasné, kam vezmu návštěvy „na kafíčko“.

Kavárna

Nabídka Prokopových dortů je doopravdy pestrá. Už dávno totiž nejde jen o dorty na zakázku. Pořád je to místo, kde vám vyjdou maximálně vstříc, ať už chystáte malou rodinnou oslavu, svatbu, firemní party nebo výroční večírky. Problém není takřka nic, nápadů je naopak hodně a výsledky jsou vždycky k maximální spokojenosti.

Na webových stránkách Prokopových dortů najdete krásnou formulaci: Výrobky nejsou „s příchutí“, ale „s chutí“. A to je základ všeho. Chuť kvalitních a přírodních surovin prostě poznáte, šlehačka, karamel, věneček, minidortíky, dorty i marcipán a čokoláda chutnají přesně tak, jak mají.

A co je na tom nejlepší? Prokopovy dorty už nejsou jen na objednávku, ale mají stálou malinkou cukrárničku na adrese Šeříková 683/31 v Ostravě Výškovicích. A nově dokonce s příjemnou zahrádkou. A domácí zmrzlinou, která rozhodně stojí za ochutnání.

Zajímavostí je, že Prokopovy dorty mají za sebou kromě nespočtu vydařených akcí také spolupráci na významných ostravských událostech. Zatím největší dort, na který se spotřebovalo například 20 kg vajec, 20 kg másla a 10 kg malinového džemu, vážil neuvěřitelných 96 kg a měřil 140 cm, upekl tým Prokopových dortů pro Avion Shopping Park Ostrava.

Prokopovy dorty

Adresa: Šeříková 683/31

Ostrava – Výškovice

700 30

Webová adresa: http://www.prokopovydorty.cz/

Facebook: zde

Otevírací doba: pondělí, úterý 13:00 – 18:00

                      středa až neděle 10:00 – 18:00

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY