Z OSTRAVY

Food Market: Poznejte chutě Ostravy

Přijďte se dobře najíst, napít a pobavit na únorový festival jídla Food Market. Kromě specialit ostravských podniků jsou pro vás připraveni také jejich kuchaři se svým uměním. Uvaří přímo před vašima očima. Navíc se pobavíte třeba na afterparty!

Food Atelier Chef Club pod vedením Davida Valíčka se pustil do unikátního projektu Food Market. Ať už jste milovníci dobrého jídla nebo jen chcete vyzkoušet vybrané ostravské podniky, na marketu si určitě vyberete. Navíc pro vás budou připraveni také kuchaři, aby vám dali skvělé tipy do kuchyně a pobavili se s vámi o přípravě jídel, na která se specializují. Udělejte si čas o víkendu 23. až 25. února 2018 a dorazte do prostorů bývalé kompresovny v Dolní oblasti Vítkovic.

Sám jsem podobný koncept zažil akorát v Praze,“ říká šéfkuchař a zakladatel festivalu David Valíček. Své umění nám předvede nejen jeho Food Ateliér s pokrmy z ryb a darů moře, ale také Eatmeat - hotdogs&burgers se svými burgery/slidery, Bistropen se svým street foodem, na vegetariány a vegany bude myslet Black Kale Bar / Black Kale, kofein doplní PetPunk a to nejlepší víno dopraví NaVinko.

Samozřejmě nesmí chybět ani zastoupení české kuchyně v podobě nabídky Radegastovny Partyky a pro příznivce destilátů přiveze svůj sortiment Sherlock's Pub Ostrava. Trochu kouzla exotického Španělska do festivalu vnese restaurace Pata Negra nejen s pestrou nabídkou „tapas“, ale také se španělskými víny a sýry od Cheesy shop.

Ať už jste tedy náročnější na správnou přípravu masa nebo si naopak zakládáte na veganské stravě, na Food Marketu si pochutnáte.

Pestrý bude i doprovodný program. Pátečním večerem vás provede Markéta Hrubešová spolu s Davidem Valíčkem. Postupně vám představí jednotlivé podniky. Každý z devíti zastoupených dostane hodinu a půl na svou prezentaci. V sobotu vystřídá Markétu Radim Svačina a spolu s Davidem s návštěvníky absolvují nejen celý den, ale také večerní afterparty. Afterparty si můžete užít i v pátek, kdy zahrají legendy s jejich frontonem Petrem Šiškou a Ozim ze skupiny Doga. Nedělní den bude věnovaný rodinám s dětmi, které si vyzkoušejí společné vaření.

První ročník tohoto interaktivního festivalu rozhodně nebude posledním. Food Ateliér plánuje v nejbližší době začít s pořádáním speciálních akcí každý měsíc. Můžeme se těšit třeba na souboje gladiátorů nebo na party se skvělou hudbou. Ale hlavně, na skvělé jídlo! Navíc se nemusíte starat o počasí, protože všechno proběhne v areálu bývalé kompresovny v Dolní oblasti Vítkovic.

„Naším cílem je přesvědčit ostravské podniky, že si nemají konkurovat, ale spolupracovat,“ dodává k myšlence festivalu šéfkuchař Valíček. Sám pracoval například v hotelu Burj al Arab v Dubaji, v restauraci Fig and Oliv na Manhattanu, v KPMG u Michellinského kuchaře StaceyHarrise nebo v londýnské BernersTavern u šéfkuchaře Jasona Athertona. Ve svém oboru je opravdový profesionál, takže si můžete být jisti, že se Food Market v období 23. - 25. února prostě vydaří.

Nenechte si ujít první interaktivní gastronomickou akci tohoto roku. Buďte i vy součástí vzniku nové tradice.

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY