Z OSTRAVY

Younie přináší: Majáles Ostrava 2018

Majálesový měsíc je v plném proudu a spolu s ním taky bohatý doprovodný program. Samotný Majáles proběhne 18. května 2018 v Dolní oblasti Vítkovic za přítomnosti desítek hvězd současné hudby. A vy máte do 16. května možnost získat výhodnější vstupenky!

Že vám pojem Younie nic neříká? Stavovská unie studentů se rozhodola pro obměnu nejen celého designu SUSky, ale také k změně názvu. Protože každý jsme svým způsobem „junikátní“. Nový název a značka ale neznamenají změnu personálního obsazení. Veškeré projekty stále tvoří studenti Ostravské univerzity a Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava. Tým letošního Majálesu čítá 30 členů.

Ale pojďme k programu. V rámci pěti scén se můžete opět těšit na multižánrové umělce a zajímavé projekty místních hudebníků.

U&SLUNO scéna vám přinese známá jména, jako je Tomáš Klus, Ptakustik, Jakub Ondra, N.O.H.A. nebo Mirai.

Na druhé scéně se představí několik méně známých, ale rozhodně ne méně zajímavých, skupin. Těšít se můžete na Staré Pušky, Pipes and Pints, Muchu, Vypsanou fixu, Fast Food Orchestra a Role.

Na Younii scéně si rozhodně nenechte ujít opravdu zajímavé osobnosti a kapely. DJ Lucky Boy, který spolupracuje třeba se slovenským rapperem Egem, Rest & DJ Herby, PSH, Felix Teleke, Světlo, The Complication a další.

Co by to bylo za pořádnou párty, kdybychom si nemohli zařádit na D&B scéně! Pořádnými basy vás dostanou Delta Heavy, Schooler, Madface, Rido, Beaty nebo Mc Kick-in.

Letošní novinkou je EDM scéna. Loni jeden interpret, letos hned celá řada! Od rezidentského DJe pražského Duplexu a ostravského Fabicu Namaase, lokálního trance a progresive house odborníka Jakea Haleyho, DJ Matha Sunshina, až po Hlavkuse, Zahiho nebo Massxe.

Kromě samotného Majálesu se můžete těšit také na akce doprovodeného programu. V následujících dnech si nenechte ujít KampusRun 2. května a proběhněte se areálem porubského kampusu VŠB-TUO. Ten samý den se přidejte na BeerPong VŠB vs. OSU a den zakončete Warm up párty. 5. května si přijďtě zahrát tenis, ping-pong a badminton na Raketový trojboj. 9. května pak můžete zamířit do Kampus Palace, kde proběhne Grill Palace a dopřejte si šťavnatý steak a grilovanou zeleninu možná na vaší první grilovačce tohoto roku.

18. května se pak nezapomeňte účastnit tradičního Majálesového průvodu. Letošní téma: Vzhůru do pohádky!, neklade žádné překážky fantazii. Můžete se také spojit s kamarády a vytvořit pohádkovou skupinu. Sraz je ve 12:00 na Masarykově náměstí. Každý, kdo se v masce zúčastní, dostane vstup na Majáles zdarma!!! Nebude chybět vyhlášení nejlepších masek a to hned v několika kategoriích. Soutěžit se samozřejmě bude o hodnotné ceny. Navíc si můžete masky u pořadatelů po skočenění průvodu uschovat a na samotný Majáles tak můžete přijít v civilním oblečení.

Dalším překvapením je spolupráce s budějovickým Budweiser Budvarem, který bude také oficiálním pivem letošního Majálesu. Kromě toho je největší studentská akce v Moravskoslezském kraji šetrná k přírodě. Spolupráce s organizací Čistý festival zajistí stálou čistotu areálu Dolní oblasti Vítkovic.

Lístky jsou k dispozici na online portálu Tickito nebo v kamenných prodejnách: kavárna Maleda budova D v kampusu VŠB-TUO v Porubě, kavárna Maleda v Avion Shopping Parku, Vrtule club na porubských kolejích (pouze úterý, středa do 22h), kavárna Ostravanka Coffee Shop ul. Milíčova a všechny pobočky Ostravského informačního servisu. Ještě stále je můžete pořídit za zvýhodněnou cenu 250 Kč. Na místě pak budou za 290, takže ušetříte alespoň na pivo.

Věříme, že se těšíte stejně moc, jako my. A co nás čeká příští rok? 25. výročí Majálesu v Ostravě!

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY