Z OSTRAVY

65. sezóna Janáčkovy filharmonie ve znamení hvězd!

Martin Chodúr, Michal Hrůza, Aneta Langerová nebo Vojta Dyk. Na takové osobnosti české hudební scény se můžete těšit už v rámci letošní sezóny Janáčkovy filharmonie Ostrava. Vstupenky jsou k prodeji už od 14. května. Na který koncert se těšíte nejvíc?

Multifunkční hala Gong se letos na podzim rozezní v tónech Janáčkovy filharmonie Ostrava a ve stejné tónině vydrží do června 2019. V rámci dlouhodobé spolupráce jsou na tento ročník naplánovány čtyři koncerty takzvaného Cyklu „G“. A stejně jako v minulém roce se můžeme těšit na atraktivní propojení orchestru a populárních interpretů.

Během sezóny 2018/2019 v doprovodu Janáčkovy filharmonie vystoupí Vojta Dyk a jeho B-Side Band, Michal Hrůza, Aneta Langerová nebo Martin Chodúr. Kapacity hlásají místo pro 1 500 hudebních fanoušků. Lístky jsou v prodeji už od 14. května. „Janáčkova filharmonie je pro mě tradiční ostravskou institucí, která však nezaspala dobu a dokáže dnes ve všech svých koncertních cyklech přibližovat hudbu nejširšímu spektru posluchačů. Jsem velmi rád, že se realizace atraktivních klasicko – populárních hudebních projektů opět přenese do prostředí Multifunkční auly Gong,“ říká ředitel Dolních Vítkovic Petr Koudela.

První ze čtyř koncertů, které se v Gongu uskuteční, připadá na 6. listopadu 2018. S orchestrem pod vedením šéfdirigenta JFO Heika Mathiase Förstera vystoupí Michal Hrůza. Těsně před Štědrým dnem, 20. prosince 2018, odzpívá Vánoční koncert vítěz Česko Slovenské Superstar 2009 Martin Chodúr. Koncem března spojí Janáčkova filharmonie síly s Vojtou Dykem a jeho B – Side Bandem (21. března 2019). Závěr koncertního cyklu „G“ bude na začátku června (5. června 2019) patřit Anetě Langerové.

„Myslím, že mohu s hrdostí tvrdit, že program, který jsme s kolegy pro následující sezónu v posledních měsících intenzivně připravovali, daleko překračuje hranice našeho regionu a potvrzuje mezinárodní renomé našeho orchestru,“ potvrzuje náročnost programu ředitel Janáčkovy filharmonie Jan Žemla.

A to není všechno. Kromě koncertů provede filharmonie tradičně dva velké symfonické cykly, klavírní recitály, koncerty pro rodiče s dětmi i workshopy pro dospělé, kteří se chtějí hlouběji ponořit do umění hry na tělo, a poskytne k vyzkoušení hru na moderní boomwhackery i tradiční Orffovy nástroje.

Lístky jsou v prodeji v rámci Janáček point, které se nachází ve vstupním prostoru Domu kultury města Ostravy vpravo (přesně naproti pokladny DKMO).

Otevírací doba:

Pondělí     13–19

Úterý        13–19

Středa         9–19

Čtvrtek        9–19

Pátek        13–19

Zakoupit si je můžete také aké ve všech pobočkách Ostravského informačního servisu, dále v pokladně Domu kultury města Ostravy, v cestovní agentuře Poslední šance (Ostrava-Poruba), v Městském informačním centru Havířov, v Městském informačním centru Orlová, v pobočkách Beskydského informačního centra ve Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí, v informačním centru Kopřivnice nebo v Turistickém informačním centru Frenštát pod Radhoštěm. Vstupenky budou k dispozici také online.

Kromě těchto hvězd vystoupí společně s Janáčkovou filharmonií také Jaromír Nohavica. A ve dvou koncertech 16. a 17. června přinese do Gongu známé písničky jako je Těšínská, Bláznivá Markéta, Petěrburg, Darmoděj či Fotbal.

Koncerty Janáčkovy filharmonie bývají dopředu beznadějně vyprodané. Proto neváhejte a získejte svou vstupenku ještě dnes!

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY