Z OSTRAVY

Kam na Jihu na dobrou kávu?

V centru Ostravy najdete spoustu kaváren a restaurací, objevily se tam (a stále se objevují) jako houby po dešti. Kam ale zajít na Jihu? Víte, kde si můžete dát výbornou kávu, skvělý zákusek nebo dvě deci dobrého vína? Poradíme vám!

Pokud bydlíte na Dubině, určitě doporučujeme navštívit kavárnu Provence na ulici Václava Jiřikovského, přesně tam, kde je pizzerie Chachar. Kavárna je útulná, zařízená v provensálském stylu. Pochutnat si můžete nejen na výborné kávě, ale také dobrém víně. Pokud vás přepadne hlad či chuť na něco dobrého, můžete si dát také něco na zub.

Další kavárnou je Broadway Coffee. Nabízí i snídaňové menu a otevřené je od půl osmé. Těšit se můžete na domácí limonády, které v parných letních dnech osvěží, kávu či jiné dobroty. A výběr kávy je opravdu veliký! Na jógu, čaj či kávu si můžete zajít i do Antakarany.

Před nedávnem na Jihu, konkrétně v Hrabůvce, otevřela svou pobočku Laura Coffee. Laura má taktéž otevřeno už od půl osmé od rána. Na jejich kávě si ale můžete pochutnat i v centru, najdete ji u kousek od trolejbusové zastávky Českobratrská směrem na centru.

A kam chodíte na svou oblíbenou kávu vy? Podělte se s námi v komentářích!

 

Fotografie: archiv kaváren

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY