ROZHOVORY

Bude válka skladů i v Ostravě?

Znáte americký seriál Válka skladů? Podobný koncept úložných prostor se konečně objevil i u nás v Ostravě! Ať už chcete uskladnit svůj majetek na týden, na sezónu nebo napořád, MiniSklady Ostrava pro vás mají řešení.

Navíc získáte non-stop přístup ke svému majetku a skvělé zabezpečení. Co takhle pustit se do podzimního úklidu a přesunout nepotřebné nářadí a vybavení do vlastního skladu?

Koncept Self Storage je již více jak 35 let velmi populární v USA, ve Velké Británii a dalších zemích západní Evropy. Jedná se o samoskladování vašeho majetku, ke kterému máte nepřetržitý přístup. Svůj majetek můžete takto nyní uskladnit ve Vítkovicích u společnosti Kontejnery Ostrava už od listopadu 2017.

Tento jedinečný koncept, který známe snad jen z televize, nám v rozhovoru osvětlí jednatel společnosti Přemysl Slíva.

Kdo si může pronajmout svůj kontejner?

Našimi klienty jsou soukromé osoby, které potřebují uskladnit nábytek v průběhu stěhování, rodiny s větším množstvím sezónního a sportovního vybavení, ale i soukromníci a menší společnosti, které u nás našly bezpečné a pojištěné zázemí. Minisklady jsou místem, kde si uskladní nářadí a drobný materiál.

Sklady nabízíte v konfekčních velikostech S, M, L a XL. Podle čeho si má uživatel vybrat, který sklad bude vhodný právě pro něj?

Záleží na množství zboží, materiálu či vybavení, které potřebují uskladnit. Obecně máme vypozorováno, že vybavení bytu 2+1 se vejde do velikosti „M“. Nejčastěji pronajímaná velikost kóje je „L“, jedná se o prostor velikostně srovnatelný s garáží. Pokud se již nevejdete do S-ka, není problém velikost změnit.

Prozraďte nám, proč jste si vybrali zrovna název Minisklady?

Dlouho jsme hledali český ekvivalent SELF STORAGE. Zkoušeli jsme „úschovna“ , „úložna“, „Mikro sklady“ a postupně z toho vyšly MiniSklady. Zdálo se nám, že tento název nejlépe vystihuje to, co se snažíme nabídnout. Dnes využíváme tento název jako hlavní marketingové a klíčové slovo propagující poskytovanou službu.

Jak to vlastně celé funguje?

Služba samoobslužných Miniskladů je velmi jednoduchá. Klienti, kteří s námi uzavřeli závaznou smlouvu, dostávají elektronický ČIP, který je vpustí do uzavřeného a hlídaného prostoru. Klíč k uzamčení pronajaté kóje si opatří klient sám, je pak zaručeně jeho. Přístup do pronajatého miniskladu má klient sedm dní v týdnu, 24 hodin denně. Prostor je neustále monitorován kamerovým systémem s napojením na pult bezpečnostní služby.

Jaká je minimální doba nájmu?

Nejkratší délka nájmu je sedm dní. Doba nájmu i velikost kójí je flexibilní. V případě potřeby si klienti mohou nájem libovolně prodlužovat, případně měnit velikost.

Existují nějaká omezení pro skladování?

Ano, omezení jsou definována v nájemní smlouvě a všeobecných obchodních podmínkách. Z požárního hlediska se bráníme uskladnění pyrotechniky, hořlavých látek, olejům, barvám ale i většímu množství pneumatik. Nějaká omezení jsou, ale není to nic zásadního. Naši klienti s tím prozatím neměli problém.

Jak zaručujete bezpečnost areálu, když je přístupný pronajímatelům non-stop?

Areál MiniSkladů je pod neustálým dohledem Bezpečnostní agentury. Každá kóje je smluvně pojištěna u garanta projektu ČSOB Pojišťovny.

Asi tuto otázku slýcháte často, ale jaký osud čeká obsah kóje když klient přestane platit? co děláte se sklady, které si majitelé přestanou platit?

Ano, jedná se o častý dotaz, který dostáváme i na našem Facebooku. Osobní zkušenost zatím nemáme žádnou. Prodlení při hrazení nájmů se u našich klientů již objevilo, ale zatím jsme se vždy vyhnuli soudním sporům, nebo násilnému otevírání. Právně, tedy smluvně, na tuto variantu připraveni jsme. Ale doufám, že tento nástroj nebudeme muset použít.

 

Pro více informací zamiřte na web Miniskladů nebo FCB.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ROZHOVORY