Z OSTRAVY

Hrdinové mezi námi

Jak byste si poradili, pokud by se ve vaší bezprostřední blízkosti někdo topil, lapal po dechu nebo bezvládně ležel na zemi? Strážníci městské policie Statutárního města Ostrava Martin Bębenek a Michal Krčmářov si zachovali čistou hlavu a zachránili život. Patří jim za to nejen naše úcta, ale také oficiální ocenění.

Ocenění budou za svou pohotovou reakci a poskytnutou první pomocí spočívající v resuscitaci muže dne 12.07.2018 chvíli před půlnocí, kdy byl na ulici Výškovické v Ostravě-Zábřehu spatřen řidičkou tramvaje ležící v kolejišti. Jakmile hlídka, která spolupracovala s Asistenty přepravy Dopravního podniku Ostrava a.s. tuto informaci od řidičky obdržela, šla zjistit, co se stalo. Muž nedýchal, proto ihned zahájili resuscitaci,” popisuje Dana Klišová z městské policie Statutárního města Ostrava.

Právě díky přičinění strážníků se podařilo udržet muže na živu až do příjezdu záchranné služby, kterou mezitím na místo přivolal pracovník DPO. Ta ho poté dopravila na urgentní příjem Městské nemocnice Ostrava. „Jsme rádi, že se přičiněním strážníků podařilo muže zachránit, za což jim ocenění patří plným právem,” dodala Klišová.

Své ocenění si strážníci převzali dne 21. srpna 2018 z rukou primátora Tomáše Macury. A co vy? Umíte si poradit, když jde o život?

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY