Z OSTRAVY

Kabaret Hrdobci opět na scéně

Tvůrčí skupina Hrdobci pořádá v ostravském klubu Parník další, tentokráte jubilejní desátý, kabaret.

A je nač se těšit! Účast totiž přislíbil mistr republiky ve Slam poetry a první zástupce tohoto specifického stylu básnického přednesu, který reprezentoval Českou Republiku na mistrovství Evropy, Anatol Svahilec, profesionální mimka Anička Kukuczková, ostravská funky kapela Krackhouse Family a trio talentovaných hudebníků, hrající na violoncella. Nebudou chybět ani pověstné Hrdobčí taškařice. A protože je to kabaret jubilejní, své k tvůrčí skupině Hrdobci pronese řada známých osobností z kulturní sféry v čele s Milanem Šteindlerem, Patrikem Děrgelem nebo Hynkem Čermákem. A to si prostě nemůžete nechat ujít!

Řádně válet se bude v ostravském klubu Parník 13. října 2018 od 19:30. Lístky v předprodeji na stránkách klubu Parník nebo stránkách www.hrdobci.cz

A jak to vlastně všechno začalo? Tvůrčí skupina Hrdobci vznikla v roce 2014, kdy se dva chlapci, Kuba a Matěj, rozhodli, že nebudou truchlit nad svým osudem, a naopak ho vezmou pevně do svých rukou. Tak vznikl nápad točit vtipná a tematická videa ze života obou protagonistů. V prosinci roku 2014 pak byla vypuštěna premiérová Hrdobčí nahrávka s názvem Zprávy televize Harapes. Další videa už se pak zabývala konkrétními peripetiemi obou představitelů, jak v milostné, tak i osobní sféře. Díky tomu vzniklo video s prvky sci-fi Kuba má holku, byl vynalezen prášek proti stydlivosti pozvat dívku na rande Nestyďsin plus, pro všechny, kdo okusili svody a útrapy lásky vzniklo video Jak se vypořádat s rozchodem, tanečně neznalým jedincům byl představen revoluční Jednoduchý Taneční Krok.

Samozřejmě nesmíme opomenout vynález, který dovolil koupat se ve veřejných sprchách i opravdu plachým lidem, s názvem Antiplach. O rok později, po zhlédnutí pořadu Možná přijde i kouzelník, vznikl nápad uspořádat živé kabaretní vystoupení Hrdobců a jejich hostů. „A tak 25. dubna 2015 v prostorách Staré arény v Ostravě poprvé zazněly Hrdobčí taškařice na živo a v plné parádě. Kabaret se setkal s výborným přijetím a postupem času následovaly další živé vystoupení," prozradil Kuba Horák, člen Hrdobců. Další vystoupení se už ale odehrávaly pouze v režii jednoho ze dvou členů tvůrčí skupiny Hrdobci, ať už právě Hrdobce Kuby. Druhý Hrdobec, Matěj, se rozhodl odejít a od roku 2015 se naplno věnuje už jen své životní lásce – hudbě.

Tak si přijďte užít originální představení!

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY