Z OSTRAVY

Ostravské Géčko otevře letos v říjnu

Česká developerská společnost REFLECTA Development úspěšně dokončuje výstavbu jediného nového nákupního centra, které se otevře v letošním roce na území ČR. Jedná se o Nákupní centrum Géčko, které stejně jako Géčko v Českých Budějovicích a Géčko v Liberci, bude propojeno obchodní pasáží s hypermarketem Globus.

K otevření již třetího Géčka v ČR dojde 11. října 2018, tedy bez jednoho dne přesně 11 let od otevření prvního Géčka, ke kterému došlo v roce 2007 v Českých Budějovicích. Ostravské Géčko nabídne 10.700 m2 pronajatelné plochy a celkem 33 obchodů. Podle sdělení developera je aktuálně pronajato více než 90 % ploch. Generálním dodavatelem stavby je firma SYNER.

Nákupní centra Géčko jsou svým formátem rodinná nákupní centra, u kterých zákazníci mohou snadno zaparkovat na venkovním parkovišti, v poměrně krátkém čase zde realizovat své nákupy a spojit svou návštěvu s nákupem potravin v oblíbeném hypermarketu Globus. Propojení Géčka s hypermarketem Globus skrze obchodní pasáž poskytuje komfort zákazníkům a vytváří pozitivní synergie mezi Géčkem a Globusem. Ne jinak tomu bude v Ostravě. Zde je navíc novinkou prodejna Mountfield, která bude mít samostatný vstup z parkoviště v přímé blízkosti vstupu do Géčka.

Mezi nejznámější značky, které v Géčku otevřou své obchody patří: New Yorker, CCC, Sportisimo, Planeo Elekro, DM drogerie, Takko, Orsay, Knihy Dobrovský a také již zmíněný Mountfield.

V rámci příprav na otevření se developer snaží využít všech dosavadních zkušeností. Rozhodl se ve svém řešení pouze pro jeden vchod, čímž se všechny obchody budou nalézat na hlavní pasáži centra směřující do Globusu. Nákupní pasáž bude mít řadu herních prvků pro malé i již odrostlejší děti.

V rámci nabídky obchodů a služeb dojde k posílení nabídky v rámci občerstvení. Globus je vybavený svou jídelnou, zaměřenou na českou kuchyni. Tato nabídka bude v Géčku rozšířená o další kuchyně - konkrétně řetězcem Guty, který se v Ostravě představí ve dvojkonceptu se svou druhou značkou Ngochan. Food-court vybudovaný poblíž centrálního náměstí centra nebude zdaleka jedinou nabídkou k občerstvení. Géčko nabídne také kavárnu NAIRI Cafe s plochou 244 m2 disponující také letní terasou u vchodu do Géčka s plochou 60 m2. V této kavárně budou podávány dorty a zákusky z výrobny Marlenka, nacházející se v Lískovci u Frýdku-Místku, která své výrobky vyrábí podle staroarménské rodinné receptury.

Dceřiná společnost REFLECTA Facility zajišťuje nepřetržitě od roku 2007 správu dvou zbývajících Géček. V Liberci bylo Géčko v červnu rozšířeno o 1.200 m2 retailové přístavby, na kterých vzniklo 5 nových obchodních jednotek. Všechny z nich už jsou úspěšně pronajaté. Na přelomu září a října dojde v Liberci k otevření prodejny Sportisimo, Látek Grandum a Knih Dobrovský, čímž toto Géčko bude plně obsazeno. V Českých Budějovicích došlo letos v létě k investici ze strany investora CPI Property Group do interiéru a změny se těší velké oblibě u zákazníků. V Ostravě se daří poskládat velmi zajímavý mix nájemců, a i když jde dle slov developera nejspíše o poslední Géčko, mohlo by jeho otevření být právě onou pomyslnou třešničkou na dortu. Správu Géčka v Ostravě bude zajišťovat také společnost REFLECTA Facility.  

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY