Z OSTRAVY

Hip-hopové legendy oslaví už tuto sobotu jubileum koncertem v ostravském klubu BrickHouse

Hudební klub BrickHouse v areálu Dolních Vítkovic hostí v sobotu 23. února speciální výroční koncert dvou nejznámějších českých rapperů, Vladimira 518 a Oriona ze skupiny PSH. Zmíněné duo oslaví 20 let od svého prvního koncertu a k tomu si přizvalo speciálně pro Ostravu nejslavnějšího českého dýdžeje DJ Wiche.

Na koncertě zazní všechny největší hity PSH od roku 1998, mezi kterými najdeme i ty, které nebyly naživo hrány přes 10 let. Koncerty k oslavě jubilea byly naplánovány pouze dva – ten pražský, v beznadějně vyprodaném klubu Roxy se odehrál v klasické současné sestavě skupiny PSH s DJ Mike Trafik. Proč do Ostravy přijíždí PSH ve hvězdné sestavě s DJ Wichem, vysvětluje Vladimir 518: „K Ostravě jsme měli vždy speciální vztah, jsou tady neuvěřitelně skvělí fanoušci. Navíc od roku 2017, kdy jsem se podílel na založení klubu BrickHouse, se snažím do Ostravy přivést vždy něco speciálního. Pevně věřím, že to fanoušci ocení, protože v sestavě s DJ Wichem jsme nehráli naživo přes 10 let a zřejmě už nikdy hrát nebudeme, takže je to skutečně exkluzivita pro fanoušky v Ostravě v rámci oslavy našeho jubilea,“.

Vladimir 518 je jedním z nejdéle působících rapperů na české hip hopové scéně, člen skupiny PSH, zakladatel labelu a nakladatelství BiggBoss. Se skupinou PSH vydal tři dlouhohrající desky Repertoár (2001), Rap'n'Roll (2006) a Epilog (2010). Jako sólový intepret má za sebou CD mixtape Flashback (2012) a trojici dlouhohrajících desek Gorila vs. Architekt (2008) Idiot (2013) "Ultra Ultra!" (2017). Za první dvě obdržel ceny Anděl v kategorii Hip Hop a R'n'B. Ve své hudební kariéře spolupracoval s širokou škálou intepretů, mezi ně patří například DJ WichMonkey BusinessMichael KocábRytmusJiří KornTereza ČernochováJ.A.R., Tata bojs a mnoho dalších.

Orion, vlastním jménem Michal Opletal, nazývaný také Papa Vorel, Miki, Papa Ori, Miki červená hlava, Ori, Mitch Bjukenen je český rapper. V roce 1993 založil hip-hopovou skupinu Peneři strýčka Homeboye, v současnosti vystupující pod zkratkou PSH.

DJ Wich je jedním z nejslavnějších a nejúspěšnějších DJ´s česko-slovenské hip-hopové scény. DJingu se začal věnovat v roce 1998. Za 15 let působení na hudební scéně se Wichovy beaty objevily na všech zásadních albech, která u nás vyšla. Vytvořil hudbu k filmům Gympl a Ulovit Miliardáře, který měl premiéru 1. října 2009. V režii Tomáše Vorla.

DJ Wich získal rovněž řadu ocenění:

2001 – Cena Anděl – DJ roku

2002 – Dance Music Awards – My3 – Nejlepší album roku

2004 – Hudební ceny Óčka – Time Is Now – Nejlepší Hip Hop/R’N’B album roku

2004, 2005, 2006, 2007, 2008 – Žebřík Music Awards – DJ roku
2013 – Youtube Awards – kanál s nejvíce odběrateli v kategorii hudba

 

Koncert začíná v sobotu 23. února 2019 od 22:00 v ostravském klubu BrickHouse v Dolních Vítkovicích, Vítkovická 3365. Lístky v ceně 250 Kč budou k zakoupení na místě. Více informací na www.brickhousedov.cz nebo facebook.com/BrickHouseDOV.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY