Z OSTRAVY

Noční můra se vrací: Na Nádražní musí znovu bagry

Výrobní vada na potrubí. Tak zní důvod nutného zásahu pod povrchem Nádražní ulice od Českobratrské po zastávku Elektra. Přitom právě v tomto úseku se silnice opravovala v letech 2015 a 2016. Kdy se začne, zatím není jasné.

Obnova inženýrských sítí na jednom z hlavních tahů centrálního obvodu trvala dva roky. Náročná byla rekonstrukce Nádražní ulice nejen pro řidiče a cestující, ale také pro obchodníky. Nyní se rozkope znovu. „Naše společnost bude muset preventivně vyměnit části plynového potrubí, uloženého pod svrškem komunikace, kvůli výrobní vadě,“ řekl mluvčí Innogy Pavel Grochál. Vyměnit se musí plynovodní díly, takzvané tvarovky. „Podle sdělení výrobce mají výrobní vadu. Z hlediska provozovatele distribuční plynárenské soustavy i podle výrobce je výměna vadných tvarovek nutná, abychom předešli možným problémům v budoucnu,“ dodal mluvčí Innogy.

Takto vypadala rekonstrukce Nádražní v roce 2015.

Největší obavy mají nyní obchodníci. Ti budou žádat od města snížení nájmu. Minulá rekonstrukce byla pro ně velmi těžká, pro některé dokonce likvidační. „Povedeme řadu jednání. Innogy předneseme požadavek na náhradu škody všem lidem a obchodníkům v okolí, kterým v důsledku oprav vzniknou komplikace, tedy i těm, jež jsou v soukromých budovách,“ řekla k situaci starostka centrálního obvodu Zuzana Ožanová.

Jisté je, že ten, kdo vykonával stavební dozor, ať už to byl zástupce města nebo společnosti Innogy, naprosto selhal a město by mělo požadovat nápravu. Můžeme jen doufat, že oprava bude provedena kvalitně a po pár zimách se nebude muset udělat zcela nový povrch.  

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY