OSTATNÍ

Třinecké železárny dostanou narozeninové pivo

Pivovar Radegast uvaří speciální dávku Ryze Hořké 12 na oslavu 180. výročí Třineckých železáren. Silné místní kořeny, poctivá a tvrdá práce jsou hodnoty, které nás s Třineckými železárnami spojují, a proto jsme velmi rádi, že pro takové významné výročí jim uvaří speciální várku právě nošovičtí sládci,“ říká manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák. Ochutnat jej bude možné na tradiční třinecké slavnosti Hutnickém dni 4. května 2019.

Třinecké železárny se společně s Moravia Steel a desítkami dceřiných společností se řadí k významným průmyslovým uskupením ve střední Evropě a produkty vyváží do více než 60 zemí všech světadílů. Tradice výroby sahá až do roku 1839, letos tedy slaví už 180. výročí. Toto velké výročí si žádá něco speciálního. Své síly proto spojili hutníci se sládky. „Pivo k hutnictví patří od nepaměti, takže připít si na oslavu 180. výročí fabriky správně hořkým pivem je na místě,“ říká ředitel pro personalistiku a vnější vztahy Třineckých železáren Ivo Žižka.

Speciální várku piva založili za Radegast manažer pivovaru Ivo Kaňák a nošovický sládek Petr Kwaczek, za Třinecké železárny pak Ivo Žižka a spolu s ním i vedoucí provozu výroby železa a oceli Milan Kotas, když společně manuálně nadávkovali chmel. „Správně hořké pivo Radegast a nošovický pivovar jsou s místním regionem hluboce spjati. Myslím, že právě silné místní kořeny, poctivá a tvrdá práce jsou hodnoty, které nás s Třineckými železárnami spojují, a proto jsme velmi rádi, že pro takové významné výročí jim uvaří speciální várku právě nošovičtí sládci,“ řekl poté Ivo Kaňák.

Radegast Ryze Hořká 12 je světlý ležák s charakteristickou hořkostí, plnou chutí a výrazným chmelovým aroma. Nošovický ležák se vaří ze tří odrůd chmele – Žateckého poloraného červeňáku, Sládku a Žateckého pozdního, světlého sladu vyrobeného ve vlastní sladovně z moravského ječmene a čisté beskydské vody. Ochutnat ji budou moci lidé v desítkách hospod a restaurací po celém Třinecku. Ve vybraných provozovnách proběhne výroční čepování za účasti zástupců pivovaru Radegast a Třineckých železáren. V hospodách s výroční várkou na čepu bude možné také získat, v případě splnění podmínek, speciální limitovanou edici keramických podtácků se symbolem Třineckých železáren.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE OSTATNÍ