ROZHOVORY

„Potřebovaly jsme obě dozrát"

Deset let poté, co se snažily získat titul Superstar, nazpívaly Monika Bagárová a Markéta Konvičková společnou píseň. Ta potěšila fanoušky svým textem, se kterým se mnoho žen ztotožnilo, ale také klipem, ve kterém se mladé ženy objevily ve velmi odvážných modelech a také se společně koupou v jedné vaně. „Každý den se s kámoškou nekoupete ve vaně plné plnotučného mléka!“

Váš společný song Zůstaň se mnou má za tři týdny téměř 800 tisíc shlédnutí na YouTube. Co na to říkáte?
Markéta
: Já jsem nadšená. Upřímně jsme takový úspěch ani nečekaly. Je pravda, že jsme si říkaly, že se tady dlouho nespojily dvě zpěvačky, které by spolu udělaly píseň, ještě k tomu v black&white provedení, protože každá jsme jiná. Ohlasy jsou skvělé, sledovanost taky, a to je pro mě asi ta největší odměna. Že se v tom příběhu holky našly, označují nás, děkují nám, že jsme tu myšlenku a pravdu o nevěře mohly odprezentovat širšímu publiku.
Monika: Mám z toho obrovskou radost a musím říct, že jsem to ani ve snu nečekala. :)

Komentáře pod klipem jsou hodně protichůdné - někteří jsou uneseni, jiní píší, že je to nuda. Čtete si tyto komentáře? Odpovídáte na ně někdy?
Monika
: Ano, určitě, je důležité mít přehled. (smích) Na některé, které mě speciálně chytí, odpovídám. A taky se snažím průběžně fanouškům poděkovat za přízeň, kterou mně či nám projevují.
Markéta: Je to logické. Monika ani já nejsme zpěvačky pro všechny. Navíc ta písnička je umělecky dobře zpracovaná a není to prvoplánový hit. Takže chápu, že názory na tento song můžou být odlišné. Komentáře samozřejmě registruju, ale podstatný je pro mě můj vnitřní pocit, za kterým si stojím, proto mě tyto výlevy lidí moc nezajímají. Ráda odpovím jak na pozitivní, tak na negativní komentář, respektuju názor každého, ale tím to u mě hasne. Jsem tvrdohlavý býk, nechám si poradit, ale zpívám a prezentuji se tak, jak chci já, a ne tak, jak chce někdo jiný.

Focení pro Lečo si dámy užily v restauraci Noble v Ostravě-Hrabůvce

Vaše přátelství trvá od první řady Superstar v roce 2009. Proč si fanoušci museli počkat na společný duet deset let?
Markéta
: Všechno má svůj čas i vývoj. Po Superstar se naše cesty trošku rozešly, ale vždycky jsme o sobě věděly. Pak jsem jednou přiletěla jen tak za Mončou do New Yorku, loni jsme spolu strávily dovolenou v Dubaji a tam to nějak přirozeně vzniklo. Monča měla písničku, mně se neskutečně líbila, a tak jsme si nakonec plácly.
Monika: Myslím, že všechno v životě má svůj čas a přijde ve správnou chvíli přesně tak jako náš duet s Markétkou. Potřebovaly jsme obě dozrát a mít skutečně ten prožitek, abychom si mohly dovolit zpívat na tohle téma.

Jak píseň „Zůstaň se mnou“ vznikala? Kdo je autorem textu? Vychází z něčí zkušenosti?
Markéta
: Má dlouhý příběh a je to spíš otázka na Monču, která i sama napsala text. Já k tomu pak přišla jako slepá k houslím. (smích)
Monika: Text jsem psala já, Markétčinu část jsme daly dohromady spolu. Je to o mojí zkušenosti, ale myslím, že každá jsme si ji minimálně jednou zažila.

V klipu máte poměrně odvážné scény, koupete se společně ve vaně, máte lechtivé prádlo atd. Čí to byl nápad? Jak se Vám takové scény natáčely? A jak se na to díváte s odstupem?
Monika:
Byl to nápad režiséra Lukáše Rejmona. Natáčení bylo úžasné a taky hodně vtipné, sešla se při něm skvělá parta. Jsem ráda, že se píseň povedla a že videoklip má úspěch a krásné ohlasy.
Markéta: S Mončou jsme k těmto fotkám vydaly prohlášení. Jsme interpretky a umělkyně a chtěly jsme to ztvárnit hezky. Videoklip je jistý způsob naší prezentace. Mléčná vana plná růží má poukázat na pravé hodnoty přátelství a jistým způsobem to evokuje vzájemnou ochranu a podporu. Příběh stojí na nešťastné lásce a já tam hraji roli záchrany, kamarádky, nejbližšího člověka v těžkých chvílích. Samotné natáčení bylo zábavné. Přece jen, každý den se s kámoškou nekoupete ve vaně plné plnotučného mléka. (smích)

Už v pátek 5. dubna se můžete těšit na tyto krásky na Black&White party v klubu Venuše

Jak už bylo zmíněno, znáte se deset let. Co byste jedna o druhé řekla - v čem je ta druhá stejná a v čem se změnila?
Markéta
: Haha, to jste mě dostala. (smích) Nad tím jsem takhle asi ani neuvažovala. Mám pocit, že z naivních děvčátek vyrostly zodpovědné dospělé ženy, které vědí, co chtějí, a jdou si za tím. Monča roste do krásy, což už podle mě ani není možné, ale rok od roku mi dokazuje, že je. (smích) Jinak je to vnitřně nádherná bytost, která pro svou rodinu a okolí udělá úplně všechno.
Monika: Řekla bych, že z nás obou už za tu dobu vyrostly dospělé a zdravě sebevědomé ženy. :) Člověk se věkem vyvíjí a mění, což je naprosto přirozená věc.

Vaším společným kamarádem je Jan Bendig. Neuvažujete také o písni s ním?
Monika
: Ano, věřím, že jednou všichni tři společně vydáme nějakou pecku! (smích) Duety s ním už každá máme.
Markéta: Nějaký nápad na trio už taky padl, ale, jak říkám, všechno má svůj vývoj a čas. Jsme všichni dobří kamarádi, kolegové, kteří se podporují, radí si, volají a tráví spolu volný čas, takže je možné, že i na to jednou dojde.

Ti, kteří vás sledují na Instagramu, vědí, že jste společně byly už na několika dovolených. Která místa jste už společně navštívily? A chystáte další společnou cestu?
Monika
: Byly jsme spolu na jedné dovolené v Dubaji, ale určitě spolu ještě někam vyrazíme. (smích)
Markéta: Zatím to v plánu nemáme. U nás je to vždycky hodně impulsivní. Probíhá to stylem: „Mám za měsíc tři týdny volno. Potřebuju vypnout. Nemáš, Moni, čas alespoň týden? Nezajedem si někam?“ New York taky vznikl úplnou náhodou. Potkaly jsme se s Mončou v Praze na kávě a říká mi, že teď bude měsíc v New Yorku, a že jestli chci, ať přijedu. Mrkla jsem do diáře, našla tam svých šest volných dní, koupila jsem letenku a bylo to.

Z puberťaček jsou dvě mladé dámy, které mají co nabídnout!

Co Vás v nejbližších týdnech a měsících čeká? Na co se mohou Vaši fanoušci těšit?
Monika: Můžou se těšit hlavně na spoustu nové muziky. :)))) Vydala jsem na Valentýna duet SESTRA s mojí sestrou Natálií, taky jsem natočila skladbu TANDEM se slovenským raperem Vladisem a už pracuji na další skladbě
Markéta: Aktuálně připravuji písničku na březen-duben i s videoklipem. Do toho plánuju už asi čtyři měsíce jeden projekt, o kterém zatím nemohu moc mluvit, ale prozradím, že má název 6-6. Brzy se fanoušci dozvědí víc. Na svých sociálních sítích už trošku podprahově tato čísla prezentuji. Jestli vše klapne, bude to bomba bombovitá, kterou tady v Cesku zatím ještě nikdo neudělal. A bude to můj další splněný sen. Do toho jsem si já, blonďatá, usmyslila, že letos odstátnicuji, takže teď krom toho, že jezdím zpívat na spoustu plesů, firemních akcí a vystoupení, píšu ještě diplomku. Snad ze mě bude v červnu Ing. Markéta Konvičková. Držte mi palce.

 

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ROZHOVORY