Z OSTRAVY

Forbes Konference - Česko: Jak jsme na tom?

V multifunkční hale Gong v Dolní oblasti Vítkovic se uskuteční 23. 10. 2019 již pátý ročník Konference Česko: Jak jsme na tom, kterou pořádá časopis Forbes. Slovo budou mít přední čeští odborníci v čele s vybraným garantem, kteří mají za úkol analyzovat ekonomický, politický a společenský vývoj České republiky.

Tématy, kterými se celá konference zabývá, jsou především vzdělávání a kvalita života, ekonomický potenciál a konkurenceschopnost. Díky probraným tématům nám konference vykreslí obraz toho, kde má Česká republika silné stránky, kde slabé stránky a v čem se nám daří. Program uvede v 9:00 šéfredaktor magazínu Forbes Petr Šimůnek, který bude také celou konferenci moderovat.

Každá pracovní skupina odprezentuje svou studii, která upozorní na určitý problém a navrhne vládě určité kroky vedoucí k řešení dané situace. Výstupy práce bude za každou skupinu prezentovat garant a zástupci vlády spolu s dalšími odborníky je budou komentovat. Členové pracovních skupin a jejich garanti jsou společensky známé a uznávané osobnosti napříč obory veřejného a společenského života. Ať už z oblasti politiky a státní správy, vědy, byznysu, kultury, médií či neziskového sektoru.

V oblasti Konkurenceschopnost a Ekonomický potenciál odprezentuje svou studii Radim Bureš z organizace EY, která se věnuje řešení sporů pro veřejný sektor společnosti. Na jeho výstup bude reagovat ministryně financí Alena Schillerová a dále diskuzi povedou například Petr Šebek ze známé společnosti Philip Morris, Dušan Kunovský z Central Group a další.

V oboru Vzdělávání bude mít slovo Jan Straka, známý díky projektu Učitel naživo, který poskytuje akreditované vzdělávání pro budoucí pedagogy. Zhodnotí současnou situaci ve školství a reagovat za vládu bude ministr školství Robert Plaga.

A třetí téma, kterým je Kvalita života otevře sociolog Martin Buchtík, ředitel společnosti STEM, který se výzkumu životního stylu a kvality života dlouhodobě věnuje. Svůj názor k tématu vyjádří ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová a do diskuze se dále zapojí například Ivan Duškov z Národního ústavu duševního zdraví.

Závěrečné slovo bude opět patřit panu Šimůnkovi a program ukončí společná přestávka na kávu a networking.

Vstupenky na konferenci si můžete koupit pod tímto odkazem: https://goout.net/cs/jine-akce/forbes-konference-cesko-jak-jsme-na-tom/gkkme/+wrlum/.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY