OSTATNÍ

Hrdobci uvádí již dvanáctý kabaret

Tvůrčí skupina Hrdobci pořádá již začátkem listopadu v ostravském klubu Parník svůj dvanáctý kabaret. První vystoupení je naplánováno na 2.11. od 19:30. Hrdobci jsou na scéně již pět let a od roku 2015 živě vystupují.

První živé kabaretní vystoupení tvůrčí skupiny Hrdobci se odehrálo v dubnu 2015 v prostorách Staré arény v Ostravě v režii Kuby Horáka. Druhý původní člen Hrdobců Matěj se rozhodil v roce 2015 skupinu opustit a naplno se věnuje hudbě. V současné době se kabaretní večery odehrávají v prostorách ostravského klubu Parník, kde se Hrdobci přesunuli v roce 2017.

V listopadovém kabaretu se můžete těšit na mistryně světa 2019 v Pole dance doubles Annu Klapetkovou a Nikol Vítečkovou. Hudební scénu zastane hranická kapela Gentleman Ska Club a nebude chybět také trio brněnských violoncellistů Osamělé palačinky, které už diváci mohou znát z předchozích kabaretů. O mluvené slovo se postará Filip Koryta alias Dr. Filipitch, mistr České republiky 2017 ve Slam poetry. Slam poetry je specifický básnickozpívaný přednes. Je charakteristický především díky zapojení básnických prvků jako je rytmus, rýmování nebo aktivní pohyb po jevišti či po sále. Může připomínat rap bez hudebního podtextu. Samozřejmě se diváci můžou také těšit na pověstné Hrdobčí taškařice.

Tvůrčí skupina Hrdobci chystá příští rok na jaře výroční kabaret, který se bude odehrávat v ještě větším prostoru a také pro více diváků, kteří se mohou těšit na hvězdé hosty. 

Další informace a fotografie tvůrčí skupiny Hrdobci, včetně informací o vystoupeních najdete na stránkách www.hrdobci.cz nebo na Facebooku a Instagramu pod názvem Hrdobci.

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE OSTATNÍ