Z OSTRAVY

Do Ostravy zavítá Extrem food festival

V sobotu 26. října 2019 se v Ostravě uskuteční historicky první ročník Extrem food festivalu. Tato akce již několik let funguje v Olomouci, Brně či Bratislavě. Festival je určen především pro milovníky exotické kuchyně a těšit se můžete také na hmyzí pochoutky, netradiční soutěže v jedení nebo na cestovatelské přednášky.

Na festivalu budete mít na výběr z více než třiceti gastro stánků, ve kterých můžete ochutnat hlavně jídla jako jsou například sushi, španělská paella, chilli pokrmy, hmyz, hadí maso, šneci, žabí stehýnka, holoubátka, nebo kuřecí pařáty. Návštěvník, který zrovna nemusí hmyz nebo hadí maso má tedy možnost si vybrat trochu „konzervativnější“ jídla v podobě paelly nebo sushi.

Dále nebude chybět ani soutěž v pojídání. Návštěvníci se mohou připravit na soutěže v podobě pojídání chilli piva lžičkou nebo pojídání červů čínskými hůlkami. Největší výzva, kterou budou muset aktéři v rámce soutěže podstoupit, je ovšem švédské rybí jídlo surströmming, které je považováno za jedno z nejsmradlavějších pokrmů na světě. 

Doprovodný program festivalu bude v Ostravě plný novinek. Jednou z nich je Extrem travel show, která hostí pět zajímavých hostů, jako je například kuchař a cestovatel Milan Václavík, který se věnuje libanonské kuchyni, přednáší o extrémním jídle a mimo jiné je spoluautorem kuchařky Hmyz na talíři. Na Tavel stagi se s vámi hosté podělí nejen o své zážitky z dobrodružných cest, ale hlavně zájemcům poskytnou praktické informace, jak si splnit vlastní cestovatelské sny.

V rámci doprovodného programu se můžete těšit také na hudební stage, na které bude během dne vystupovat Pavel Špirka se svou kapelou.  Extrémní sporty jsou rovněž součástí už tak dost extrémního festivalu. Budete si moci vyzkoušet chůzi po střepech, koupání v ledu, a nakonec taky soutěž v házení sekerou.

Extrem food festival se uskuteční 26.10. 2019 od 10:00 do 18:00 v prostorách Trojhalí v Nové Karolině.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY