Z OSTRAVY

Jak oslavit MDŽ v Ostravě?

Svatý Valentýn, První máj, MDŽ. Svátky, které tak trošku rozdělují společnost. O tom prvním se tvrdí, že je komerční svátek, který chce jen vytáhnout z lidí peníze, První máj je sice český svátek zamilovaných, ale světový svátek práce, no a Mezinárodní den žen je zase neodmyslitelně spojen s karafiáty a komunistickým režimema. Ať už tyto svátky vnímáte jakkoliv, MDŽ je za dveřmi.

MDŽ i svou rozšířenou českou zkratkou budí dojem, že je to náš svátek, náš výmysl, náš významný den, který v rámci své propagandy velmi podporoval komunistický režim (a že se mu to dařilo). Nicméně historie tohoto svátku sahá až k polovině 19. století, konkrétně k první stávce žen za lepší pracovní podmínky v Americe v roce 1857. Dalším významným mezníkem byl rok 1908, kdy stávkovaly americké švadleny. V tom samém roce v Americe stanovili Národní den žen na poslední neděli v únoru. Organizace spojených národů uznala Mezinárodní den žen v roce 1975 a v celé Evropské unii se slaví 8. března.

MDZ1

Po roce 1989 se na MDŽ nějak pozapomnělo a mnohem více pozornosti si získaly druhé neděle v květnu – Den matek. Od roku 2003 je MDŽ oficiálně českým významným dnem, i když jeho oslavy jsou více než vlažné.

V Ostravě ale rozhodně být vlažné nemusí. Naopak. Osmý březen sice letos připadá na úterý, ale ani pracovní den by nemusel být překážkou toho, aby si mohly dámy svou oslavu užít. Dům kultury Akord v Ostravě Zábřehu pořádá společně se skupinou Gladiators pořádají první ostravskou velkou Ladies party k MDŽ.

MDZ3

Od devatenácti hodin bude Akord otevřený pro zájemkyně, které se budou chtít nechat nalíčit profesionálními vizážisty, a od dvacáté hodiny začíná tříhodinový, erotikou nabitý program. Tato akce je výhradně pro dámy a počet míst je omezen.

Kdy, kde a jak?

Datum: 8. 3. 2016
Čas: 19.00 doprovodný program (líčení, doplňkový prodej)

20.00 začátek show

Místo: Dům kultury Akord v Ostravě Zábřehu

Cena: 250,- v předprodeji

280,- na místě

Kde koupit vstupenky: Vstupenky DK Akord

Web akce: Událost DK Akord

Facebook akce: Událost na Facebooku

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY