Z OSTRAVY

Ostravské ulice od pátku opět zaplní hudba, tanec, divadelní představení a spousta další zábavy. Začíná Festival v ulicích 2021

Od 25. do 26.6. se po roční pauze bude konat Festival v ulicích. Pořadatelé připravili i tentokrát rozmanitý a velice záživný program. Můžeme se těšit na různorodá taneční vystoupení, koncerty všeho druhu, africkou hudbu a tanec, workshopy, pouliční poezii, divadelní představení a skvělou atmosféru oslavující příchod prázdnin.

Před zahájením festivalu, bude ve čtvrtek 24.6. od 17:00 probíhat „Otevírání ulic“, kdy v doprovodu zkušených průvodců, si lidé mohou prohléhnout rozmanitost ostravských ulic a dozvědět se zajímavé informace, které ani spousta Ostraváků nevědí. Prohlídky budou probíhat ve třech blocích na témata: Příběh zrození velkoměsta, Po stopách ostravských kaváren a Ostrava pod rouškou tmy aneb Město chlastu a neřestí. Sraz a začátek prohlídek je na tramvajové zastávce Elektra.

 Festival v ulicích funguje již od roku 2011. Za dobu svého působení si získal značnou řadu fanoušků a lze ho právem řadit k akcím, které se podílejí na oživení centra města. Každý rok, až na loňskou přestávku způsobenou Covidem 19, představuje jak místním, tak i návštěvníkům města zajímavé zahraniční a lokální umělce. Vstup na festival je každým rokem zcela zdarma a program se snaží cílit na všechny věkové a zájmové skupiny.

I tento rok bude program probíhat na Masarykově náměstí, Kuřím rynku a přilehlých ulicích v centru Ostravy. Letos se můžeme těšit na umělce, tanečníky a zpěváky z Česka, Polska, Rakouska, Německa či Španělska. Program festivalu bude začínat 25. a 26.6. vždy od 13:00 do 22:00 hodin.

 

„Letos Festival v ulicích s podtitulem Art & Life i z důvodu koronavirových opatření nabídne program rozptýlený po celém centru na mnoha menších stanovištích s jednotlivými umělci a stánky, mezi kterými se veřejnost bude procházet,“ sdělila ředitelka Festivalu v ulicích Petra Hradilová.

Od roku 2011 kdy samotný festival začínal, se na něm objevilo mnoho zajímavých českých i zahraničních umělců. Byli mezi nimi například Voxel, Dara Rolins, Jaroslav Uhlíř, Aneta Langerová, Pokáč, San Salvador z Francie anebo Divine Attraction z USA.

Přijďte s námi ochutnat letní atmosféru v centru Ostravy a užít si skvělé hudby a zajímavého umění! Snad bude i počasí alespoň trochu pro.

 

Karolína Lamaczová

Zdroje: moravskoslezsky.denik.cz; festivalvulicich.cz; ostrava.cz

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY