Z OSTRAVY

K samotnému vchodu vede temná ulička jako ke hradu spící Růženky a na jejím konci je padací most.

DÍLNY ZPRACOVÁVAJÍCÍ KRADENÉ VĚCI NA POZEMKU MĚSTA

Hledáte ztracené kolo, sekačku, nářadí z vykradeného sklepa, nebo dílny, nebo sháníte něco do stříkačky? Račte vstoupit. Nedaleko centra města v těsné blízkosti cyklostezky u řeky Ostravice na straně Slezské Ostravy najdete něco, co znáte jenom z apokalyptických filmů. V důmyslně zabezpečeném prostoru, kde nechybí padací most a ostnatý drát, fungují vybavené dílny zpracovávající desítky cyklistických kol a věcí, které někomu evidentně chybí. Na pozemku města Ostravy!

Na sociálních sítích se v posledních dnech objevily záběry, které spíše než cokoliv jiného připomínají exteriéry hollywoodské produkce natáčející další díl Mad Maxe. Po místě samotném jsme pátrali a nebylo vůbec obtížné ho najít. Co jsme viděli, je ještě horší, než jsme čekali. A to jsme se přes dokonalé zabezpečení místa nedostali dovnitř. Rozsah celého komplexu a za plotem viditelné hromady „zpracovaného“ materiálu ukazují na dokonale pracující organizovanou skupinu, která zde funguje dlouhodobě. A funguje zde bez problémů, přestože užívá pozemek města.

 

Pátrali jsme dále a šokujících informací přibývá. Tou zásadní, kterou jsme od našich zdrojů získali je ta, že policie o tomto místě ví! Dá se tedy předpokládat, a tak by to mělo správně být, že jsou o tomto místě informováni na pravidelných bezpečnostních poradách i místní politici. Starosta Slezské Ostravy Richard Vereš (hnutí ANO 2011) a hlavní velitel městské policie primátor Tomáš Macura (hnutí ANO 2011). Tihle dva se na toto vysloveně nebezpečné místo, které leží jen pár metrů od silně frekventované cyklostezky, sami zřejmě nevydají. A buď informaci o tom, co se děje na pozemcích, které mají spravovat nemají a to je špatně  a nebo mají,  a to je ještě hůře.

 

Věříme, že i tímto článkem a jeho sdílením přimějeme vládnoucí politiky, aby začali brát bezpečnostní situaci v našem městě vážně. Je nepřípustné, aby se na městském pozemku kousek od centra a pár metrů od místa, kde denně projíždějí  stovky cyklistů děly takovéto věci a lidé se nemohli cítit bezpečně.

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY