POLITIKA

ROZHODNE O ZMĚNÁCH PRAVIDEL OČKOVÁNÍ PREMIÉROVA DCERA?

V médiích proběhla v minulém týdnu zpráva, že se dcera předsedy vlády ČR nenechala očkovat proti koronaviru. Reagovala tak na zjištěné vysoké hodnoty Covid-protilátek a doporučení lékařů.

 Věc zní zcela logicky. Ne tak pro ministerstvo zdravotnictví, ve kterém tatínek mladé slečny za poslední rok čtyřikrát vyměnil ministra. To, ústy toho současného, staronového -Adama Vojtěcha prohlašuje, že očkovat přes protilátky není problém. Lékaři, imunologové a rodina premiéra jsou ale opatrní.

Očkování hurá stylem, který má přinést co nejrychlejší a nejmasivnější proočkovaní společnosti a nehledí přitom u jednotlivců na protilátky získané proděláním nemoci covid-19, může být podle některých lékařů a imunologů v mnoha případech nejenom zbytečné, ale i nebezpečné.

Tak si to zřejmě vyhodnotila i rodina předsedy vlády. Vlády, která dnes k do ruky umístěnému píchanci přidává tenisky, telefony a nenápadně stupňuje nátlak na ty, kteří se očkovat i z důvodu vysokých hodnot protilátek prozatím nechtějí nechat.

 

Laboratorní vyšetření Covid –protilátky se zjišťuje z krve. Výsledek je znám do 3 pracovních dnů od odběru vzorku. Námi vyzkoušená laboratoř si za vyšetření účtuje 420 Kč. Oslovili jsme zároveň největší zdravotní pojišťovny v zemi a zjistili, že toto vyšetření neproplácejí.

 

Nedávný rozsudek Nejvyššího správního soudu, ve kterém se uvádí, že státem neuznávaná bezinfekčnost laboratorně prokázanými protilátkami je diskriminační, nikdo neřeší. Informovanost veřejnosti je minimální.

Uvidíme, co bude dále. Jak řekl před poslanci ministr zdravotnictví Adam Vojtěch „není to věc, která je uzavřená“. To má pravdu. Sám poznal, že když taťka zavelí, tak...

 

Zdroj informací; https://zivotvcesku.cz/pred-ockovanim-je-nutne-znat-hladinu-protilatek-rikaji-lekari-vivien-babisove-vakcinu-nedoporucili/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Zdroj fotografie; google

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE POLITIKA