Z OSTRAVY

Radnici šmakuje LEČO!

Naše popularita roste a to na těch nejméně očekávaných místech! Už několikrát nám udělali radní reklamu přímo v Jižních listech a teď chtějí asi pokračovat! Dostal se nám do rukou email, který obdrželi zástupci opozičních stran v zastupitelstvu Ostravy-Jihu, aby se vyjádřili v daném rozsahu na určité téma. A našemu překvapení je to téma, které v současnosti řeší právě Magazín Lečo! Náhoda? Rozhodně ne na Jihu!

Vy, kteří čtete Lečo pravidelně, určitě znáte naši rubriku „PTÁME SE“, kde pokládáme všem politickým stranám zastoupeným v Jižním zastupitelstvu jednu otázku. Tu odešleme mailem jednotlivým stranám a jejich zástupci mají 1 500 znaků, aby se vyjádřili a občané si tak mohli udělat obrázek o jejich práci. Zatímco v posledním vydání Magazínu jsme řešili školství, do jarního vydání jsme se rozhodli zaměřit na velkou problematiku našeho obvodu: PARKOVÁNÍ. A tak jak to běžně děláme, i tentokrát jsme 9. února obeslali zástupce všech stran, aby se čtenářům skrze naše stránky vyjádřili, jak chtějí řešit nedostatek parkovacích míst v obvodu Ostrava-Jih.

radnici šmakuje lečo obr1

Možná si říkáte, že si přece můžete o krocích radnice přečíst v Jižních listech. To samozřejmě ano! Ale pouze o těch, které se hodí současné koalici „do krámu“ a především v tom nejlepším světle. Magazín Lečo je totiž jediná pravidelně vycházející tiskovina na Jihu, která dává stejný prostor koalici i opozici a to absolutně bez cenzury.

Už jsme si tak nějak zvykli, že běžní občané nebo opozice mají s dotazy a připomínkami prostě smůlu. Radnice Ostravy-Jihu je otevřená akorát pochlebovačům a členům sociální demokracie. A tak si svoje příspěvky mohli opoziční zastupitelé strčit za klobouk nebo si zajistit tisk vlastního plátku, kde by občanům alespoň nastínili, že to, co se na naší radnici tak krásně třpytí, není ani zdaleka zlato. Je tomu ale pár dní, co místní zastupitelé (včetně těch opozičních) dostali mail, že se mohou vyjádřit k článku, který se objeví v příštím čísle Jižních listů.

radnici šmakuje lečo obr2

Na první pohled by se tak mohlo zdát, že je to pokrok kupředu, když dostanou zastupitelé, alespoň nějaký prostor v občany placeném měsíčníku. Redakční rada to ale pojala zase po svém. Převzala téma, které bude na svých stránkách řešit i Magazín Lečo a napsala opozičním zastupitelům, jak moc se mohou rozepsat. A to do posledního znaku. Otázkou samozřejmě zůstává, zda radnice otiskne i názor, který bude silně kritický vůči vedení obvodu nebo pokud by „koncepčně nezapadal“ do tématu článku.

A to jsou přesně kroky radnice Ostravy-Jihu, jak je známe. Chcete diskutovat? Ok, ale jen jednou a 3 minuty. Chcete na zastupitelstvo? Dobře, ale jen v počtu, který se nám hodí. Chcete se se na něco zeptat radních? Pošlete jim dopis, protože diskuze jsou na zastupitelstvu ukončeny dřív, než začnou.

Opravdu už ta revoluce byla?

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY