Z OSTRAVY

Od objevování fosilii až po návštěvu autoservisu. To vše na děti čeká v novém Dětském světě v Dolní oblasti Vítkovic

Dětský svět, který je od roku 2014 součástí expozice ve Velkém světě techniky v Dolních Vítkovicích, se proměnil v interaktivní prostor pro zvídavé děti. Ti nejmenší si zde mohou vyzkoušet a ohmatat různorodé lidské činnosti. Čeká na ně návštěva zubní ordinace nebo práce archeologů na pískovišti. Program je zábavnou formou přizpůsobený i pro rodiče, kteří expozici navštíví se svou ratolestí.

Expozice je pro veřejnost otevřena od 6.1.2022 a to každý den od 10:00 do 18:00. V obrovské herně jsou pro děti vytvořena interaktivní stanoviště jako například dětská ambulance s obrovským chrupem, farma se skutečným traktorem, operační sál nebo autoservis.

Interaktivní stanoviště se architekti snažili doladit až do posledního detailu. Obchod je pro děti ozvláštněn o čtečku platebních karet a v hudebním studiu naleznete i mixážní pult.

„Ve finále budeme mít skoro dvě desítky různých stanovišť – od cukrárny až po operační sál. Na ploše 900 čtverečních metrů si budou moci návštěvníci vyzkoušet bezpočet profesí a každý den si hrát s něčím jiným,“ sděluje k expozici ředitelka Světa techniky Kateřina Bonito.

Dětský svět se nachází v přízemí Velkého světa techniky a je primárně určený pro děti v rozmezí od dvou let až do předškolního věku. Proměna expozice vychází z návrhu společnosti nodum atelier, s.r.o. z Jablunkova a o realizaci se postarala společnost Produkce DVA. Projekt finančně podpořilo Statutární město Ostrava.

„Celý koncept sází na zvídavost malých návštěvníků. Vyzkoušet si autíčka nebo otestovat zvyklosti zvířátek na farmě, je lákavé. Nejrůznější vtipné exponáty a efekty podle našich zkušeností i podle postřehů našich návštěvníků zaujmou děti i dospělé. Cílem je, aby si hráli spolu a trávili hezký společný čas,“ sdělil za realizační tým Dětského světa Jakub Švrček.

Vstupné na osobu činí 70 Kč, ale lze si také zakoupit i výhodné rodinné vstupné. Děti do dvou let mají vstup zdarma.

 

Zdroj informací a fotografií: TZ dolnivitkovice.cz

K. Lamaczová

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY