Z OSTRAVY

Ostravské lesy už chystají vánoční stromečky

Pracovníci společnosti Ostravské městské lesy začali vyřezávat stromky pro vánoční prodej. Ceny smrčků, borovic a jedlí proti loňsku mírně vzrostly. Lidé za vánoční stromky zaplatí v průměru o pět procent více. ČTK to řekl Martin Mati ze společnosti Ostravské městské lesy.

Stromeček si můžete koupit v areálu v Bělském lese, u hájenek v Bobrovníkách a Plesné a nově také na výstavišti Černá louka v centru Ostravy.

Stromeček si můžete koupit v areálu v Bělském lese, u hájenek v Bobrovníkách a Plesné a nově také na výstavišti Černá louka v centru Ostravy.

„Hlavní část stromků na prodej chceme vyřezat tento týden. Plantáže máme v Ostravě a Těrlicku. Další stromky pak budeme řezat podle toho, jak se budou stromečky prodávat,“ řekl. Firma chce podle něj letos prodat až 2000 stromků, což je o 40 procent více než v loňském roce.

I proto zahájí prodej o deset dnů dříve. „Budeme prodávat od 5. prosince, a tentokrát na dvou místech. Kromě tradičního prodeje v našem areálu v Bělském lese či u hájenek v Bobrovníkách a Plesné otevřeme novou prodejnu také na výstavišti Černá louka v centru Ostravy,“ dodal.

dsc-0140-d151205j7qbv1_denik-630

Ceny podle něj letos začínají na 240 korunách za smrček. „Nejdražší jsou pak ty nejhezčí jedličky, za které zájemce zaplatí 590 korun,“ řekl Mati. Zájem lidí bývá podle něj vyrovnaný. „Množství prodaných levnějších smrků a borovic odpovídá množství prodaných jedlí,“ řekl.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY