ZDRAVÍ A SPORT

Autobusem na Lysou horu

Nechce se vám šlapat na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd – Lysou horu? Můžete se svézt autobusem. Pravidelná linka začala jezdit v těchto dnech, a bude jezdit minimálně třikrát týdně. Oproti loňsku si cestující za jízdenku připlatí. Osobní auta se ale na vrchol vůbec nedostanou

V loňském roce vyjelo na Lysou horu autobusem zhruba devět tisíc lidí, to je asi o třicet procent více, než v předchozích letech. Prvním letošním spojem se ve středu svezlo třicet turistů. „Pro veřejnost jezdíme v pondělí, středu a pátek, pro skupiny nad pětatřicet lidí pak v úterky a čtvrtky,“ řekl Michal Birkaš z 3ČSAD.

Nejvyšší hora českých Beskyd Lysá hora. Foto: Jan Poláček

Výjezd na nejvyšší horu Beskyd není levná záležitost. Lístek tam i zpět vyjde dospělého na zhruba 250 korun, dítě pak na 150 korun. Pravidelná linka z Raškovic bude jezdit minimálně do konce září.Jízdenky je možné koupit i rezervovat v přepravní kanceláři ČSAD Frýdek-Místek na autobusovém nádraží ve Frýdku-Místku nebo telefonicky na tel. čísle 558 432 515. Protože prodej doprovází velký zájem, je lepší včasný nákup nebo rezervace.

Lysá hora je pravidlným cílem výletníků z širokého okolí. Foto: Jan Poláček

Páteční výjezdy budou stejně jako v minulých letech ozvláštněny výkladem průvodce Beskydského informačního centra Frýdek-Místek, který vylíčí nejen informace o Lysé hoře, ale také o Beskydech. Cestující se tak dozví více o historii Lysé hory, o pověstech, o stavbách na samotném vrcholu Lysé hory a spoustu dalších zajímavostí.

Více podrobností včetně jízdního řádu najdete internetových stránkách na www.lysahora.cz

 

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ZDRAVÍ A SPORT