ZDRAVÍ A SPORT

Dny otevřených ambulancí pro pacienty s lupénkou – ONLINE

V Česku trápí lupénka asi 200 až 300 tisíc lidí v jakémkoliv věku.1 Hledání správné léčby této nemoci není vždy snadné a je třeba k němu přistupovat komplexně. Lupénka totiž není jenom onemocnění kůže, zasahuje celý organismus včetně kloubů. I z toho důvodu ji odborníci nazývají psoriatickou nemocí. Dnešní medicína ovšem dává pacientům s lupénkou nové možnosti léčby, které mohou významně snížit závažnost jejích projevů. Pro každého pacienta s lupénkou je hledání nejvhodnějšího léčebného postupu klíčové a díky Dnům otevřených ambulancí se mu mohou přiblížit.3,4 Jeden z nich se koná letos netradičně ONLINE, a to od 10:00 do 12:00 a od 14:00 do 15:30 pod vedením primářky MUDr. Veroniky Pallové. Informace, jak si online konzultaci s odborníkem na lupénku zarezervovat, najdete na www.kuzeaklouby.cz.

V České republice se Dny otevřených ambulancí pro pacienty s lupénkou konají již čtvrtým rokem – letos se ale přesouvají do online prostředí. Konzultace budou probíhat formou videohovorů, protože péče o pacienty nepočká, až pandemie skončí. V určené dny mohou zájemci využít online konzultací s předními českými dermatology z bezpečí domova. Dvě specializovaná centra se pacientům virtuálně otevírají, aby v nich mohli získat informace o všech možnostech léčby. V digitálních ambulancích přivítají pacienty v průběhu prosince lékaři z Opavy 8. 12. a z Karlových Varů 10. 12.

Jak si zarezervovat online konzultaci s odborníkem na lupénku

Online konzultaci si mohou zarezervovat pacienti z celé ČR přes www.kuzeaklouby.cz. Jednoduše si vyberou v konkrétní den jeden z nabízených časů a zaregistrují se. E-mailem dostanou potvrzení a odkaz na videohovor pro online konzultaci s lékařem. Přes tento odkaz se v daný čas jednoduše připojí k online konzultaci s lékařem na svém počítači s web kamerou nebo na chytrém telefonu či tabletu. Bližší informace, jak si konzultaci zarezervovat, najdete na www.kuzeaklouby.cz.

Online konzultace 8. 12. 2020 s odborníky z Kožního oddělení Slezské nemocnice v Opavě

Lupénka se často rozvíjí u velmi mladých lidí, kteří se stydí navštívit dermatologa. Online konzultace během Dne otevřené ambulance pro ně může být prvním krokem. Stejně tak ale může pomoci i pacientům, kteří se s psoriatickou nemocí léčí desítky let. Medicína se vyvíjí a třeba právě specialisté ve Slezské nemocnici v Opavě používají nejnovější metody. Konzultovat mohou i rodiče s menšími dětmi, ani těm se bohužel závažné projevy nemoci nevyhýbají. Platí zde, že čím dříve se nasadí vhodná léčba, tím lépe. Kožní oddělení Slezské nemocnice v Opavě bude pro online konzultace k dispozici v úterý 8. 12. 2020 od 10:00 do 12:00 a od 14:00 do 15:30. Informace, jak si rezervovat termín na www.kuzeaklouby.cz.

Nepřestávejte hledat

Nespokojte se s polovičatým výsledkem své léčby a nepřestávejte hledat řešení vhodná přímo pro vás. Cestou může být návštěva jedné z otevřených ambulancí renomovaných pracovišť pro léčbu lupénky v rámci Dnů otevřených ambulancí. Více informací o lupénce a jí přidružených onemocněních najdete na webu www.kuzeaklouby.cz.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ZDRAVÍ A SPORT