ZDRAVÍ A SPORT
Foto zdroj: ssrz.cz

Pro děti i seniory

Havířovští mají důvod k radosti. Po dlouhých letech se tamní bazén v Městské sportovní hale dočkal rekonstrukce. Využívají ho zde zejména rodiče s malými dětmi. Nově ale bude bazén přístupný i sportovním oddílům nebo občanům s pohybovými problémy.

Závěrem ledna by měla skončit rekonstrukce, která začala loni na podzim a únoru by tak výukový bazén opět mohl zahájit provoz. Oprava bazénu z roku 1978 včetně zázemí stojí město zhruba 12 milionů korun. "V bazénu bude probíhat výuka plavání dětí mateřských škol, plavání kojenců a batolat, rekondiční plavání pro těhotné a plavání rodičů s dětmi. Na výuku budou dohlížet zkušení instruktoři. V bazénu budou k dispozici plavecké pomůcky, jako jsou žížaly a nudle, desky a skluzavka," řekl ředitel Správy sportovních a rekreačních zařízení Radomír Kácal.

 Bazén měl velmi špatný přístup, který vadil dětem i dospělým. Nyní bude přístupný i imobilním občanům. Foto zdroj: deník.cz

Bazén už opravy nutně potřeboval, nevyhovoval totiž normám. Nový bude nerezový, prostory kolem bazénu budou mít nové obklady a dlažby a renovovace se dočkaly i šatny . Ve všech prostorách bazénu město nechalo vyměnit vzduchotechniku, rozvody vody kanalizace a elektřiny. Bazén osvětlí nové LED osvětlení. „Hlavním problémem je hladina vody hluboko pod okrajem bazénu. Malé děti, případně matky s dětmi musely do bazénu vstupovat po žebříku. Díky rekonstrukci budou moci bazén využít také imobilní občané a senioři, což nebylo pro velký rozdíl mezi hladinou a okrajem bazénu doposud možné," vysvětlil důvody rekonstrukce náměstek primátorky Karel Šlachta.

Bazén chce správa v okrajových hodinách nabídnout také sportovním kolektivům a oddílům, které ho mohou využívat k rehabilitaci nebo cvičení. „O víkendech bude plavání dostupné veřejnosti, hlavně rodičům s dětmi," uvedl Kácal. 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ZDRAVÍ A SPORT