Z OSTRAVY

Co o víkendu? Basketbal nebo Slavnosti pivovaru

Ještě stále nemáte plány na víkend? Vyražte na charitativní událost Basket pro Ondrášek v OC Forum Nová Karolina nebo na Slavnosti pivovaru Ostravar.

Taky patříte mezi aktivní jedince, kteří o volném víkendu neradi sedí doma? Pak určitě nezapomeňte vyrazit na dvě skvělé akce, které vám nyní představíme.

Zasportovat, fandit, podpořit týmového ducha a ještě pomoct budete moci v areálu obchodního a zábavního centra Forum Nová Karolina. V pátek 22. června se zde pod hlavičkou ostravského basketbalového klubu NH Ostrava uskuteční charitativní akce s názvem Basket pro Ondrášek. Exhibiční utkání hráčů A-týmu či basketbalových legend ve street basketbalu odstartuje uvnitř centra ve 14 hodin. Akce se koná na podporu nemocných dětí z ostravského Mobilního hospice Ondrášek. Vstupné je zdarma.

Příchozí se budou moci v případě zájmu do turnaje také zapojit. Street basket neboli streeball je varianta basketbalu, kdy proti sobě stojí dva týmy o třech hráčích. V rámci benefice Basket pro Ondrášek bude taktéž možné přispět do sbírky na hospic. A pokud nestihnete dorazit přímo na turnaj, můžete věnovat libovolnou částku v Infostánku centra nebo v Jatomi Fitness.

V pátek také začínají dlouho očekávané Slavnosti pivovaru Ostravar. Ty se protáhnou ještě i do soboty 23. června, takže nemusíte nikam spěchat, obě události stojí za navštívení. Pivovar Ostravar připravil bohatý program v podání hudebních vystoupení hvězd jako jsou Horkýže Slíže, Škwor, Krucipüsk, Tomáš Klus nebo Monkey Business a Lenny. Kompletní program včetně časového rozpisu naleznete zde

A jak už je zvykem, pivo poteče proudem. Můžete se těšit na to nejlepší pivo z ležáckého sklepa - nefiltrovaný, nepasterizovaný ležák, Mustang z tanku, speciál ze spilky a další. Pokud vás bude zajímat, jak se pivo vaří, kdo má při vaření jakou roli a proč je super, že pivo v Ostravaru prochází tradičním kvašením na spilce vám na exkurzích areálem pivovaru vysvětlí pivovarští. K dispozici bude taky hospoda s pivem do skla, kde se můžete v klildu posadit a popřípadě se schovat před špatným počasím.

Věříme, že si tento víkend užijete. Nezapomeňte sledovat náš web pro informace o dalších zajímavých akcích, které by vám neměly uniknout. 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY