ZDRAVÍ A SPORT

Olympijský festival již potřetí v Ostravě

Na ostravské Černé louce a na loděnici u Slezskoostravského hradu se od 24. července do 9. srpna 2020 uskuteční třetí ročník olympijského festivalu v Ostravě. V rámci projektu si můžete vyzkoušet víc jak 50 sportů a najdete zde také prostor pro fandění a je v plánu také den pro seniory.

Na festivalu nebude chybět tradiční atletika, rozšířená pumptracková dráha, přenosy z olympijských her v Tokiu, exhibice v roller derby, vyroste beach aréna (písek zůstane po Olympijském festivalu k dispozici pro místní kluby), vodní sporty a v plánu je se i finále ženské evropské ligy v thajském boxu.

Letošní novinkou budou příměstské tábory pro děti, které vznikly ve spolupráci se Střediskem volného času v Ostravě. Děti, které se zúčastní si budou moci vyzkoušet dvacet různých sportů a z táborů si odnesou cenné informace o svých sportovních předpokladech, a spolu s nimi i skvělé zážitky. Příměstské tábory se začnou nabízet v lednu 2020 a děti si budou moci vybrat ze dvou turnusů. Jejich cena bude stejná jako u běžných táborů a kapacita pro jeden turnus je 200 dětí.

Víkendové akce se mimo Ostravy uskuteční také v Třinci či na Slezské Hartě. Hladinu vodní nádrže na Slezské Hartě rozvlní 1. a 2. srpna dračí lodě a kanoe. Třinec pak 8. srpna nabídne veřejnosti zábavný desetiboj.

„Je úžasné, že naši myšlenku, po několika úspěšných edicích, převzal Mezinárodní olympijský výbor a během olympiády v Tokiu vyroste Olympijský festival ve dvaceti dalších zemích. Například ve Francii či Senegalu, “ říká předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval a dodává: „Velmi si vážíme toho, že Moravskoslezský kraj a město Ostrava naší myšlence věřily a do projektu se zapojily téměř od prvopočátku.“

Vstupné do Olympijského festivalu zůstává jako v předchozích ročnících – tedy padesát korun dospělí, děti do dvanácti let zdarma, stejně jako senioři 65+.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ZDRAVÍ A SPORT