Z OSTRAVY

Colours of Ostrava 2020 zná další účinkující

Mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava k první oznámené hvězdě Twenty One Pilots přidává další kapely a hudebníky mnoha žánrů: folkrockové The Lumineers, norskou zpěvačku Sigrid, mystickou severskou formaci Wardruna, australskou zpěvačku Tones and I, německou techno dechovku Meute, ruské The Hatters a odvázané ska-punk-rockové Bazzookas z Amsterdamu.

„Sedm nově zveřejněných jmen včele s The Lumineers a Sigrid dokládá velkou žánrovou pestrost, která je Colours of Ostrava vlastní: od folkrocku, přes pop, severský mystický folk, divoké ska, punk či gypsy hudbu až po dechovku v rytmu techna. Společné je jim to, že nabídnou návštěvníkům skvělé koncertní zážitky,” shrnuje ředitelka festivalu Zlata Holušová. 

Devatenáctý ročník festivalu Colours of Ostrava proběhne od 15. do 18. července 2020 opět v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic. Program na 24 venkovních i krytých scénách nabídne přes 450 bodů - vedle koncertů více než 120 zahraničních a domácích kapel také diskuse v rámci mezinárodního fóra Meltingpot, divadla, workshopy, filmy, výtvarné instalace a další doprovodné aktivity.

Američtí The Lumineers píší písně s nakažlivými melodiemi a silnými texty. S chytlavým hitem Ho Hey v roce 2012 dobyli svět, propadla mu rádia, letní mejdany, reklama i televizní seriály a po právu získali nominace na Grammy. Jejich velký fanoušek Barack Obama je dvakrát pozval do Bílého domu a U2 nebo Tomu Pettymu otevírali koncerty. 

Norská, teprve třiadvacetiletá, zpěvačka a skladatelka Sigrid jako druhá nejmladší přesvědčivě zvítězila v BBC Music Sound of 2018, získala Norwegian Grammy Awards, a vystoupila během předávání Nobelovy ceny míru. „Jsem ráda, že mohu věřit sama sobě a dělat to, co mi vyhovuje. Já se nezměním, přestože si někdo myslí, že bych měla,“ tvrdí sebevědomá dívka, vystupující nejčastěji v tričku, džínách a keckách.

Z Norska přijede do Ostravy také kapela Wardruna, hudební projekt skladatele, zpěváka a muzikanta Einara Selvika aka Kvitrafna, čerpající z vášně pro severskou mytologii a spiritualismus, inspirovaný pohanskou runovou abecedou futhark ukrývající moudrost severských národů. 

Australská autorka a zpěvačka Toni Watson, alias Tones and I, opanovala svými skladbami Dance Monkey a Johnny Run Away hitparády nejen v Austrálii, ale i v dalších dvaadvaceti zemích světa.

Čtyřdenní vstupenky jsou v prodeji ve festivalovém e-shopu na www.colours.cz a v sítích GoOut a Ticketportal. Aktuální cena čtyřdenní vstupenky 2 990 Kč platí na limitované množství 9 000 kusů.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY