ZDRAVÍ A SPORT

Amatérský hokej v Ostravě má výsledky

Věděli jste o tom, že náš amatérský hokej má úspěchy i v Evropě? Ostravský tým HC Medvědi funguje již 25 let a schází se každý týden. V současné době každoročně vyráží na mezinárodní turnaj v Drážďanech.

Dříve se HC Medvědi účastnili také soutěže amatérských týmu NHL - Nezávislá Hokejová Liga, kterou hráli 15 let a z toho ji desetkrát vyhráli. Liga nakonec bohužel zanikla a nahradila ji nová, ale do té se už HC Medvědi Ostrava nepřihlásili.

Aktuálně hokejový tým vyráží pod záštitou města Ostravy každým rokem na mezinárodní turnaj amatérských hokejistů do Drážďan, a to v rámci družby Ostrava - Drážďany. Tohoto turnaje se účastní další družební města, kterými jsou kromě Ostravy a Drážďan také Wrocław, Hamburk a ostatní dvě německá města, která k souboji vyzývají domácí Ice Pilots Drážďany.

Letos v srpnu v rámci oslav založení města Drážďany. Pro Medvědy to byl jubilejní 10. ročník, a jelikož předchozí dva roky turnaj vyhráli, tak si jeli pro zlatý hattrick. A podařilo se. Ostravský tým dokázal v konkurenci osmi týmů z Německa a Polska zvítězit, a to dokonce bez jediné prohry. Člen týmu Roman Lazecký byl vyhodnocen nejlepším gólmanem turnaje a Dan Tabášek nejlepším hráčem turnaje.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ZDRAVÍ A SPORT