Z OSTRAVY

Únorové Lečo je tady!

Ode dneška začíná distribuce nového čísla našeho magazínu. V nejbližších dnech ho najdete ve svých schránkách a jednotlivé články a témata postupně nasdílíme k diskuzi i zde.

A co vás v novém čísle čeká?

Vedle zajímavého rozhovoru s mistrem světa z Ostravy Václavem Sivákem se na základě podnětů občanů bez bázně a růžových brýlí vrháme jako obvykle do témat, která občany zajímají a mnohdy štvou.

A tak se tentokrát podíváme, kam vlastně šlo 94 miliónů investovaných do náměstí v Hrabůvce. A jak to vidí občané.

Centrum obchodu a služeb ve Výškovicích po bývalé Odře nebude. Dozvíte se, že díky rozhodnutí vedení obvodu a s posvěcením města zde budou zřejmě dvě prodejny obdobného sortimentu. Ale ani to není jisté.

Dotkneme se opět tématu rozšíření spalovny nebezpečných odpadů a nekonaných ozdravných pobytů pro předškoláky v obvodu Moravská Ostrava a Přívoz.

Mariánské Hory a Hulváky dnes pravidelně plní černou kroniku. Naši zastupitelé hodnotí rok práce vedení tohoto obvodu.

 Dozvíte se o tom, že město, tentokrát v jiné politické sestavě, opět oprášilo nápad prodat Spolek v centru města.

A samozřejmě chybět nebude na miliardy čekající a již dnes milióny polykající koncertní hala a související téma zadlužování města. Zmíníme a pochválíme Ostravskou univerzitu za zahájení výstavby nového klastru v blízkosti Černé louky.

Témat a především podnětů od vás občanů je hodně a prostor v magazínu je omezený. Ty nejvíce závažné zpracováváme a budeme se jim věnovat v dalších číslech. V každém případě děkujeme za každý podnět a těšíme se na další.

 

 

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY